Avancronica Marelui Premiu al statului Bahrain: Hamilton și Vettel se tem de rivali

de Daniel Popescu
Vineri, 29.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton anticipează că Red Bull s-a apropiat de performanțele Mercedes înainte de cursa din Bahrain de duminică, în timp ce Sebastian Vettel admite că Ferrari a pierdut din viteză pe liniile drepte.

Mercedes a dominat categoric cursa inaugurală a sezonului din Australia prin Valtteri Bottas, în timp ce Red Bull a reușit să învingă Ferrari prin intermediul lui Max Verstappen.

Rezultatele oarecum surprinzătoare comparativ cu datele din testele de iarnă îi determină acum pe principalii actori ai sezonului 2019 să fie mult mai precauți în așteptări în privința performanțelor pe care le pot obține în Marele Premiu al statului Bahrain de la sfârșitul acestei săptămâni.

De exemplu, Lewis Hamilton consideră că Red Bull este foarte aproape de Mercedes datorită unui motor Honda care mai are de recuperat doar 10 cai putere comparativ cu cel furnizat de constructorul german.

"Fără niciun dubiu, Honda are un motor semnificativ mai bun în acest an. Cred că performanța motorului lor este foarte, foarte aproape. Cred că este la 10 cai putere de motoarele echipelor de top", a declarat campionul mondial.

Între timp, Sebastian Vettel este îngrijorat că Ferrari ar fi pierdut din viteza maximă pe liniile drepte, însă evită să dea un verdict clar înaintea cursei din Bahrain.

"Cred că monopostul din acest an este foarte puternic în viraje, dar poate suntem un pic mai lenți pe liniile drepte.

Dar cred că nu am fost încă suficient de mult timp pe circuit, nu au fost suficiente curse, pentru a avea un răspuns corect", a precizat el.

În schimb, cei de la Red Bull estimează că Ferrari nu a reușit să obțină o performanță majoră în Australia din cauza unor probleme la sistemul de răcire.

"Cred că nu au avut performanțe din cauza unor probleme de răcire. Charles Leclerc a fost mai rapid cu pneurile hard decât era Vettel cu pneurile medium, ceea ce înseamnă că ceva a fost greșit. Ferrari nu a reprezentat o amenințare cu pneurile medium din cauza temperaturilor și a degradării", a precizat Helmut Marko, consultantul celor de la Red Bull.

În afara luptei pentru primele poziții, Renault a anunțat că Daniel Ricciardo va utiliza un nou șasiu în Bahrain ca măsură de precauție după defecțiunile tehnice din Australia. Între timp, Robert Kubica a dezvăluit că Williams are dificultăți în aprovizionarea cu componente de rezervă pentru monopost în cauza unor defecțiuni tehnice, astfel că șansele de progres sunt limitate.

Principala veste a venit însă din tabăra celor de la McLaren.

Echipa a anunțat că Fernando Alonso va testa marți și miercuri în cadrul sesiunii de evaluare din Bahrain, iar rolul său va fi să ajute Pirelli să îmbunătățească pneurile.

Marele Premiu al statului Bahrain la TV:

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 29 martie 13:00 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro
Antrenamente 2 vineri, 29 martie 17:00 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro
Antrenamente 3 sambata, 30 martie 14:00 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro
Calificari sambata, 30 martie 17:00 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro
Cursa duminica, 31 martie 18:10 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro

Comentarii (7)

  • Amandoi se tem de Bottas ...
    8 5
  • "Principala veste a venit însă din tabăra celor de la McLaren. Echipa a anunțat că Fernando Alonso va testa marți și miercuri în cadrul sesiunii de evaluare din Bahrain, iar rolul său va fi să ajute Pirelli să îmbunătățească pneurile."

    aaaaaaah ... pai de ce e asta principala veste? Alonso nu mai poate influenta ce se intampla in F1
    5 9
  • Costel
    FP 1 -Bahrain

    previzibil , firesc , normal , sf 90 intr-o armonie perfecta cu tarmac-ul unui traseu realizat exclusiv pentru competitii de cel mai inalt nivel asa cum ii F1: 1-leclerc ; 2-vettel iar locul 3 -bottas la aproape o secunda distanta

    ce mediu si coechipier mai propice pentru buna dezvoltare profesionala a juniorului ferrari decat atitudinea eminamente paterna si implicit protectoare pe care o manifesta sebastian la adresa lui charles asezandu-se strategic ca un scut , ca un tampon intre monegasc si cei care vor sa-l perturbe pe viitorul amfitrion al Marelui Circ
    0 3
  • Ma mir ca o firma ca Pirelli are nevoie de un pilot ca sa-si faca treaba. Oricum, pneurile "imbunatatite" vor fi pentru toata lumea deci ce are de castigat McLaren din asta ? Mai primeste Alonso un sac de bani, in rest ...
    8 2
  • Alonso a fugit de Norris iar acum incearca o revenire pe usa din dos. Daca va fi rapid va reveni cu mare tam tam. Daca nu, o sa spuna ca s-a retras si ca nu il mai tenteaza F1 si bla bla. Ca nu putea sa faca testul asta direct impotriva lui Norris coechipieri fiind.
    2 12
  • Beyond My Dreams
    "Fără niciun dubiu, Mercedes are un motor semnificativ mai bun în acest an. Cred că performanța motorului lor este foarte, foarte aproape. Cred că este la 10 cai putere de motoarele echipelor de top", a declarat campionul mondial.

    Ceva ma face sa cred ca... Hamilton vorbea despre Honda si nu despre Mercedes in fraza de mai sus...
    3 0
  • stie cine un link pentru f1 live?
    telekom uita ca de fiecare data sa mai transmita si calificarile. Jegosii
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru