Azerbaidjan ar putea înlocui Rusia în calendarul sezonului 2014

de Daniel Popescu
Miercuri, 07.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Azerbaidjan ar putea reprezenta soluţia de ultima oră pentru înlocuirea Marelui Premiu al Rusiei, care a devenit incert din cauza situaţiei politice din Ucraina.

Esential 2014 este sezonul in care ar putea debuta Azerbaidjan in calendarul Formulei 1
Desfăşurarea ediţiei inaugurale a Marelui Premiu al Rusiei din luna octombrie a devenit incertă ca urmare a relaţiilor tensionate ale acestui stat cu uniunea Europeană şi Statele Unite.

Publicaţia germană Welt susţine însă că Bernie Ecclestone a găsit deja o soluţie pentru a acoperi eventualul gol lăsat de Rusia între etapele din Japonia şi Statele Unite: un Mare Premiu în Azerbaidjan.

Acest stat a anunţat cu recent că a ajuns la un acord pentru a găzdui Marele Premiu al Europei începând din sezonul 2016, însă evenimentul ar putea fi decalat în ultimul moment.

Totuşi, într-o astfel de situaţie, planează incertitudini asupra circuitului pe care va avea loc etapă. În capitala Baku există un circuit stradal de curse, însă acesta este adecvat doar pentru cursele de turisme şi ar necesita investiţii majore într-un interval scurt de timp pentru a fi adus la standardele Formulei 1.

Când spunem că vrem să numim etapa Marele Premiu al Barcelonei, facem asta pentru că vindem bilete în toată lumea, iar brandul Barcelona ne ajută foarte mult.

Salvador Servia
Sef circuit Barcelona
Între timp, agenţia de presă Associated Press susţine că înţelegerea semnată de Azerbaidjan este valabilă în realitate din 2015, nu din 2016, aşa cum s-a anunţat anterior.

O altă schimbare în calendar ar putea fi reprezentată de Marele Premiu al Spaniei.

Organizatorii au dezvăluit că intenţionează să schimbe numele etapei în Marele Premiu al Barcelonei, sub pretextul că oraşul cu acelaşi nume este un brand mai puternic decât Spania.

"Evident, brandul Barcelona este peste brandul Spania. Când spunem că vrem să numim etapa Marele Premiu al Barcelonei, facem asta pentru că vindem bilete în toată lumea, iar brandul Barcelona ne ajută foarte mult", a declarat Salvador Servia, şeful circuitului spaniol.

Via GMM

Comentarii (2)

  • fiindca un lucru conduce la altul, in scurt timp va deveni marele premiu la Cataloniei ... si atunci vor organzia in fiecare an MP si nu o data la 2 ani ... (sau la Valencia nu se mai organizeaza?)
    3 0
  • DariusF1
    da NU SE MAI ORGANISEAZA VALENCIA PT CA A FOST ANULAT SI A FACUT 19 ETAPE
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru