Azerbaidjan va găzdui curse de F1 din 2015 sau 2016, posibil în locul Germaniei

de Daniel Popescu
Miercuri, 05.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone a semnat un contract prin care fosta republică sovietică Azerbaidjan va găzdui curse de Formula 1 din 2015 sau 2016, concomitent cu posibila excludere a Germaniei din calendar.

Esential 2015 este anul in care ar putea debuta Azerbaidjan in calendarul Formulei 1
50 de milioane de dolari a oferit Bernie Ecclestone pentru circuitul de la Nurburgring
Calendarul Formulei 1 ar putea suferi o nouă schimbare importantă în următoarele două sezoane prin care influenţa Asiei în detrimentul Europei va creşte.

Bernie Ecclestone a dezvăluit că a ajuns la un acord prin care Azerbaidjan va pătrunde în calendarul competiţional cel târziu în sezonul 2016, prin intermediul unei curse care va avea loc în capitala Baku.

"Mergem în Azerbaidjan. Oamenii de acolo vorbesc despre găzduirea unei curse în 2015. Asta ar putea fi prea devreme, dar este posibil dacă va avea loc la sfârşitul sezonului. Dar cel mai probabil va fi 2016", a declarat britanicul în vârstă de 83 de ani citat de publicaţia The Guardian.

Azerbaidjan are deja un circuit stradal de curse de circa 4 kilometri în Baku, care a găzduit la sfârşitul anului trecut ultima etapă a sezonului din competiţia FIA GT.

Ecclestone nu a precizat dacă circuitul va fi folosit şi pentru Formula 1, însă cel mai probabil va fi îmbunătăţit pentru a ajunge la standardele din Marele Circ.

Motivaţia din spatele acestei curse este că Azerbaidjan încearcă să-şi promoveze imaginea în întreaga lume. De altfel, fosta republică sovietică este în prezent unul dintre principalii sponsori ai echipei spaniole de fotbal Atletico Madrid, care promovează ţara prin sloganul "Land of fire".

Configuratia circuitului stradal din Baku

Germania ar putea fi exclusă din calendar

Azerbaidjan ar putea debuta în calendar concomitent cu o excludere a Germaniei, una dintre etapele tradiţionale ale competiţiei. Informaţia a fost sugerată în mod public de acelaşi Ecclestone, după ce britanicul a eşuat în tentativa de a cumpăra circuitul de la Nurburgring.

"Marele Premiu al Germaniei are probleme pentru că nu mai are bani. Are probleme pentru că era sprijinit de de consiliul local, dar acum Comisia Europeană spune că oamenii nu pot folosi astfel de bani pentru astfel de lucruri.

Miercuri vor lua o decizie cu privire la ofertele pentru Nurburgring. Niciuna nu este de la mine, Când merg la o licitaţie vreau să las o ofertă, ceea ce am şi făcut, pentru ca altcineva să ofere mai mult. Nu ştiu ce se întâmplă acolo", a adăugat el.

Potrivit unor informaţii neoficiale, oferta lui Ecclestone pentru Nurburgring s-a ridicat la 50 de milioane de dolari, însă a fost respinsă de proprietari. În cursă au mai rămas un grup american, compania auto germană Capricorn şi compania de investiţii HIG Capital. Nurburgring găzduieşte Marele Premiu al Germaniei în alternanţă cu Hockenheim.

Via The Guardian, Yahoo

Comentarii (5)

  • Pe bune? Scoti Germania pentru Azerbaidjan? Maine o sa scoata si Italia pentru Turkmenistan.

    Normal ca a marit pretul la 50 de mil, pt ca in Germania este urmarit de autoritati. Hai, Germania, cu mandatul pentru Bernie! :D Ieri am fost fericit pentru Giovani, Mimi, si altii, vreau sa fiu fericit si pentru Bernie si sa-i uram cu totii "La multi ani!".
    18 3
  • adrian44
    apoi sigur numai pt bani asa face cu nurburgring ca si cu istambul park
    0 0
  • daci76
    Urmeaza probabil Togo .....
    5 0
  • cu sau fara Azerbaidjan,Germania tot va fi exclusa,asta era ideea
    8 0
  • klausnake
    Ideea e ca pana la urma se pare ca idiotul asta de mosulet senilizat si plin de mizerii isi cam bate joc de ceea ce a fost F1.
    Sa speram ca ne scapam cat mai curand de el.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru