Bahrain, antrenamente 1: Hamilton domina autoritar sesiunea

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 24.04.2009
Lewis Hamilton a stabilit cel mai bun timp in prima sesiune de antrenamente libere din Bahrain, mentinandu-se pe prima pozitie pe tot parcursul sesiunii.

McLaren Mercedes a demonstrat inca o data ca este in revenire de forma dupa ce Lewis Hamilton a fost cel mai rapid pilot pe circuitul de la Sakhir in prima sesiune de antrenamente libere din Bahrain. De asemenea, coechipierul sau, Heikki Kovalainen, a incheiat sesiunea pe un promitator loc 6.

Pilotii au evitat sa stabileasca tururi cronometrate in prima jumatate de ora a sesiunii, ca urmare a prezentei nisipului pe circuit. Organizatorii au incercat sa indeparteze nisipul cu ajutorul unor utilaje speciale, iar lucrurile au revenit la normal cu aproximativ o ora inainte de finalul sesiunii.

Hamilton a stabilit relativ repede un timp de 1:33.647, fiind pentru o buna bucata de vreme cu peste 7 zecimi de secunda mai rapid decat Nico Rosberg. Ultimele minute ale sesiunii au adus insa o rasturnare de situatie, BMW-Sauber acaparand locurile 2 si 3 in clasament prin timpii excelenti realizati de Nick Heidfeld si Robert Kubica. Astfel, Nico Rosberg a coborat pana la locul 4, reusind insa sa ramana in fata lui Jenson Button.

Pilotul echipei Brawn GP a avut probleme la cutia de viteze si a fost urmat de Heikki Kovalainen si de coechipierul sau, Rubens Barrichello.

Ferrari a dat usoare semne de revenire dupa debutul dezastruos de sezon, insa Scuderia este inca departe de pretentiile unei echipe care inca mai spera la titlul mondial in acest sezon. Felipe Massa si Kimi Raikkonen au terminat sesiunea pe locurile 8 si, respectiv, 10, intre cei doi intercalandu-se Mark Webber.

Dupa victoria de senzatie din China, Red Bull Racing nu a mai produs surpriza si in antrenamentele de vineri, Sebastian Vettel pozitionandu-se doar pe locul 12 la capatul celor 21 de tururi parcurse. In fata sa a terminat Kazuki Nakajima, in timp ce urmatoarele pozitii au fost ocupate de Nelson Piquet Jr si Adrian Sutil.

Nici Toyota Racing nu a impresionat in sesiunea inaugurala din desert, Jarno Trulli si Timo Glock terminand pe locurile 15 si, respectiv, 17, acompaniati de Giancarlo Fisichella pe locul 16. Fernando Alonso a dezamagit in deschidere, terminand doar pe locul 18, in fata celor doi piloti ai Scuderiei Toro Rosso, Sebastien Bourdais si Sebastien Buemi.

Rezultatele complete ale sesiunii sunt disponibile aici.

 

Comentarii (15)

  • BMW
    sunt pe locurile astea datorita faptului ca spre sfarsit au incaltat SUPERSOFT-uri !
    0 0
  • ....
    slabut ferrari...interesant...kimi si webber au realizat acelasi timpi|:)...sa speram k vor reusi timpi mai buni
    0 0
  • strategii
    Cine risca, castiga? Ce strategii aveti in cap acum dupa A1?
    0 0
  • Autoritar?
    Am observat timpii si Hamilton si nu observ "autoritatea" lui Hamilton. Fata de BMW, are un avans de 0.26, respectiv 0.29. Autoritar e doar fata de locul 4, care a inregistrat o diferenta de 0.5. Editorul e fan Hamilton?!?
    0 0
  • @DDarths
    editorul e fan Hamilton, dar asta nu conteaza, timpul lui Hamilton e realizat cam cu 45 de min. de final, deaceea e autoritar. Got it ?
    0 0
  • erata
    ... 45 de mi. inainte de final...
    0 0
  • @tunde
    Editorul e fan Hamilton? Esti noua pe la noi?
    0 0
  • strategie
    E un inceput foarte ciudat in antrenamente nu mai exista nici o regula nici un favorit in curse nici atat si cred ca pana nu revin in europa greii nu-si vor reveni. Rezultatul lui Ham e apa de ploaie asa a fost si cursa trecuta in A1 a fost primul si degeaba ....cum a fost si Raiko....tot Button e favorit parerea mea urmat de cei de la Toyota si Red Bull....o sa vedem multa bafta
    0 0
  • este "autoritar"
    de acord cu Tunde:),desi nu sunt fan Hamilton:)
    0 0
  • Hamilton
    Hamilton a realizat acest timp cu pneuri medium, pe cand Kubica si Heidfeld au terminat pe locurile 2 si 3 datorita pneurilor super-soft. Este mai usor sa realizezi timpi buni cu pneurile super-soft decat cu cele medium.
    0 0
  • firicel zice
    Daca tot puneti reclama acea enervanta poate modificatii si premiile....loc 2..3 ...
    0 0
  • firicel zice
    merg pe Ham ..isi revine chiar si Force India sia revenit,BMW revine in fortza Kub e pe val:)),e asteptat la Ferrarii massa e varza kimi prea indiferent
    0 0
  • ????
    stie cineva un site und epot vedea live antrenamentele???multumesc.
    0 0
  • @Join
    http://adotri.com/Sports.htm (bbc)
    0 0
  • ???? de Join
    http://adotri.com/Sports.htm
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru