Bahrain, antrenamente 2: Rosberg aduce Mercedes pe primul loc

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 12.03.2010
Nico Rosberg a stabilit cel mai bun timp in a doua sesiune de antrenamente libere din Bahrain, in timp ce Michael Schumacher a terminat pe locul 2.

Mercedes GP a dat primul semnal ca poate lupta pentru suprematie in sezonul 2010, dupa ce Nico Rosberg a stabilit timpul de referinta in cea de-a doua sesiune de teste de pe circuitul Sakhir din Bahrain.

Germanul, cronometrat cu 1:55.409, a fost acompaniat de Michael Schumacher pe pozitia a treia a clasamentului, intre cei doi coechipieri pozitionandu-se Lewis Hamilton de la McLaren Mercedes. Jenson Button a completat performanta monoposturilor motorizate de Mercedes si a incheiat pe locul 4, diferenta fata de lider fiind de peste 0.6 secunde.

Echilibrul aparent s-a rupt insa de la locul 5, cand diferentele dintre piloti au crescut la peste o secunda. Sebastian Vettel a ocupat locul 5 in fata unui surprinzator Nico Hulkenberg, in timp ce Ferrari a ocupat doar locurile 7 si 9 prin Felipe Massa si, respectiv, Fernando Alonso.

Cei de la Red Bull nu au fost insa scutiti de probleme. Sebastian Vettel a avut doua iesiri in decor, iar Mark Webber a parcurs numai 5 tururi din cauza unor probleme la diferential.

Nici sora mai mica de la Toro Rosso nu a avut o dupa-amiaza linistita, intrucat Sebastien Buemi a ramas in garaj din cauza unor defectiuni tehnice la spatele monopostului, iar Jaime Alguersuari a fost la un pas sa loveasca barierele de protectie de pe marginea circuitului.

Lotus s-a evidentiat ca cea mai buna dintre noile echipe, in timp ce Timo Glock a parcurs numai trei tururi pentru Virgin. Bruno Senna a efectuat primele tururi oficiale in Formula 1 la volanul monopostului Hispania Racing, in timp ce masina lui Karun Chandhok nu este inca pregatita sa iasa pe circuit.

Clasamentul complet al sesiunii este disponibil aici.

Ultima sesiune de antrenamente libere din Bahrain va avea loc sambata cu incepere de la ora 10:00.

Comentarii (38)

  • gg Merc
    mi-a adus maxim de puncte nico :)
    0 4
  • clasamente
    Clasamentul de etapa ar trebui sa fie egal cu clasamentul general
    2 1
  • @redactia
    M. Schumacher a terminat pe 3 . In rest numai de bine , 4 motoare Mercedes in top 5 :)
    6 2
  • mircea
    @jondaniel
    Eroare de afisare. E pe cale sa se rezolve :)
    0 0
  • punctaje piloti
    Nu mai inteleg nimic. Punctele afisate sub fiecare pilot sunt total anapoda. La AL1 am Massa si apare 120p, cat a luat in AL2. La AL2 am Alonso si apare 225p cat a luat la AL1.

    sau nu vad/inteleg eu bine?
    0 1
  • clau.dios
    ferrari numai atita poate
    slabut ferrari si red bull.........se pare ca mc laren si mercedes gp. sunt favoriti anul acesta
    (inca odata motorul mercedes a-si spune cuvantul) forza mercedes ...numai bine
    3 8
  • noii veniti in F1
    Monoposturile echipelor nou sosite in F1 se transforma in jaloane mobile din care "curg" piese. Sper sa nu pericliteze calificarile si cursa.
    8 0
  • clau.dios
    bombe cu efect tarziu
    da cam asa ceva in momente de franare noi veniti .... incep sa-si piarda din componente (sa fie acesta un mod foarte avansat de farnare) lol..............
    0 1
  • multumiri
    tin sa ii multumesc celui care a pus linkul cu transmisiunea de la spanioli in HD. A fost genial sa ma uit.
    Mii de plecaciuni maestre.
    De admirat Bruno Senna care a reusit de la un 14.9s sa ajunga la final la doar 11s de primul loc.
    Pacat ca masina s-a dezintegrat fix la final.
    0 0
  • @diesel08
    da...si gandeste-te ca un monopost de gp2 scoate la bahrein aprox 2,08 si Bruno abia a scos un timp sub 2,07. Deci cele 2 echipe de la coada nici macar nu vor parcurge 90 % din cursa , daca ajung pana acolo .
    1 0
  • calcul
    Cum se calculeaza la clasament etapa? se aduna punctele de la antr. 1 si antr.2?
    0 1
  • Ferrari
    ce se intampla cu Ferrari ca diferenta e cam mare. Sper ca maine in calificari sa nu dezamageasca. Hai FERNANDO !
    2 3
  • Link pentru maine
    Am sa va pun unul si pentru maine pentru ca laSexta nu trasmite antrenamentele de maine dimineata pe Internet ci numai Live.

    http://www.elsesports.cat/f1/html/directes/

    Vizionare placuta!
    6 0
  • @shubler
    Link functional de buna calitate. Multam' fain.
    6 0
  • intrebare
    AM O INTREBARE UMILA
    Sa nu imi spuneti ca masina e mai grea , ca merg cu plinul , pentru ca diferenta fata de anul trecut e de doar 15 kg,, so....de ce au timpi cu 20 secunde mai slabi fata de anul trecut ?totusi.....20 secunde .....
    s-a modificat asa tare circuitul ?
    0 0
  • problema
    daca am vazut bine o echipa ramane afara la toate cele 5 evenimente, deci pe una nu o sa putem paria la nici unul din evenimente!
    0 1
  • Cred ca ar trebui sa fim mai moderati cu "bucuria" pentru performantele masinilor din antrenamentele libere , pentru ca este destul de probabil ca cei de la McLaren sa testeze setari de calificari in timp ce Ferarri sa testeze setari de cursa , sau invers . Parerea mea este ca maine la sfarsitul calificarilor vom avea prima imagine clara asupra performantelor , iar dupa cursa o mica idee asupra fiabilitatii.
    4 0
  • varza
    Ce anapoda am punctajele....il am pe Rosberg care a si fost primul , in regulament scrie ca ar trebui sa primeasca 250 puncte...la mine are numa 115....Button care a terminat pe 4 are la mine 150 puncte ...deci...4 e mai bun ca 1 .., clasamentul de etapa normal ca nu e la fel cu clasamentu general....ca doar e prima etapa :)))
    0 1
  • mircea
    @mschumy
    Problema e de afisare. Se va rezolva in scurt timp.

    Prima etapa, sistem nou, cu toate testele dinainte se intampla erori de genul asta :)
    1 0
  • @bubulea
    ptr ca s-a modificat si Layoutul pistei - e mai lunga.
    1 0
  • @bubulea
    887 metri in plus
    1 0
  • @mschumy
    si la mine este la fel, dar totalul este cel bun.
    0 1
  • Free 2
    Da e mai atractiv si interesant concursuul aqm , fara stiri doar strategii,am vazut stream live ..Mercedes e ceas'.si Renault &F India constant..Lupta va fii intre Mercedes si McLaren..Bruno merge bine ,posibil dp juma de sezon sa schimbe echipa.Bafta tutulor'':)
    3 3
  • NeoGalaxy
    Circuit Bahrain a "crescut" cu 15-20% in lungime, dar este si foarte sicanata acea sectiune. 20s in aceea sectiune nu mi se pare mult totusi 10s din acea diferenta este combustibilul. Sa vedem ce record o sa aiba cursa, cel din 2004 pare greu de atins :)
    0 2
  • NeoGalaxy
    "-ul"
    0 2
  • salutare
    mai toata lumea pe care am auzit-o comentand formula1,inainte ca acest sezon sa inceapa,precum si azi laudau echipele noi,pentru efortul depus ,banii pe care si iau cheltuit,ec,numai confratii mei romani,atotstiutori,ii fac cu ou si otet.In loc sa le fie admirat efortul.Si ce daca sunt sicane mobile,pe circuit,vor face cursa cu atat mai interesanta.Voi stiti de exemplu ca pentru a participa cei de la Hispania au lucrat si cate 22 de ore pe zi,pentru a fi gata sa ia startul in Bahrain?Asa ca mai bine ati fi un pic mai respectuosi cu efortul lor,daca nu cumai mult!!!
    Apropo,cum se vor descurca atatea masini pe un circuit ca la Monte Carlo,unde nu e asa mult loc,pentru ca si aici la Sakir am vazut in unele momente o inghesuiala,de numa numa!
    Multumesc pentru streamul din spaniola!!!
    0 3
  • @clau.dios
    Asta ii deduci dupa un antrenament liber , bv !
    0 0
  • @mad79-inainte sa arati cu degetul
    Cu tot respectul necesar unui user insa faci afirmatii eronate. Sunt echipe, piloti care deja si-au facut cunoscut punctul de vedere. As vrea sa-mi arati si mie un comentariu pe vreun site specializat de astazi unde sa nu fie tras un semnal de alarma vis a vis de ceea ce inseamna "calitatea" noilor veniti in F1. Poate mai putin Lotus, insa celelalte doua sunt departe de perfomanta, dovada ca FIA se gandeste sa revina la un sistem de calificare care sa "rafineze" calitatea competitorilor. Nu stiu daca ai urmarit ce s-a intamplat anul trecut in F1, sau poate tie iti plac evenimentele pe circuit. Virgin si HR se pot stradui cat vor ei, este de laudat efortul, sa-l faca insa inainte de a se inscrie in F1. Sunt atatea competitii unde pot performa, de ce tocmai F1? De ce imbraca o haina care le este prea lunga?Pentru publicitatea cuiva? Aici vorbim despre vieti, nu punem la bataie mercurialul de la piata! Probabil vei vedea cursa si iti vei reconsidera pozitia.
    1 0
  • salutare
    @diesel08
    sunt perfect de acord cu ce ai spus,insa nu ar trebuii blamate echipele in cauza ci mai degraba FIA sau fosta FIA,care tinea cu indarjire la marirea numarului de echipe,fara a li se verifica,performantele,statutul financiar,etc..
    2 0
  • da
    Da, aici a gresit Mosley si Bernie. De-acolo a pornit totul.
    2 0
  • @mad79
    LA Monte CArlo au fost si cate 26 de masini pe grila, 24 se descurca ele.
    0 0
  • buna
    e adevarat,dar nu tin minte sa fi avut forma asta,cel putin in prma curba la Monaco va fi groaznic,ca sa nu mai spun alte circuite.Poate ca ar trebuii modifcate si niste circuite,in acest sens!
    0 0
  • Schimbari
    Am si eu o intrebare ptr admini:Trebuie sa ne schimbam echipa obligatoriu dupa fiecare eveniment oficial sau ramane echipa de la sesiunea anterioara?
    0 0
  • Ptr admini
    De ce nu putem sa vizualizam echipa proprie ca in anii trecuti?De exemplu daca pastrez un pilot sau o masina in echipa atunci cand fac schimbari desi stiu despre cine este vorba in loc de poza cu pilotul sau masina respectiva imi apare o casca sau un monopost comun.Acest fel de a vizualiza echipa poate deruta pe cineva.Va rog sa luati masuri in aceasta privinta.
    0 0
  • @miorel
    Poti folosi un pilot la un singur eveniment oficial si-atat. Deci trebuie sa schimbi. Vezi regulamentul.
    0 0
  • ctlnmihai
    Bahrain, antrenamente 2: Rosberg aduce Mercedes pe primul loc
    Eu propun sa alerge doar Ferrari , Bmw Sauber ,si Torro Rosso...si rezolvam si problema asta ..
    3 2
  • aici
    antrenamente 3 http://directos.lasexta.com/formula1...cu multumiri pentru colegul Schubler
    1 0
  • NeoGalaxy
    Frumos :)

    http://www.formula1.com/results/season/2010/824/6703/
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru