Bahrain, antrenamente 2: Rosberg revine pe primul loc

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 24.04.2009
Nico Rosberg a stabilit cel mai bun timp in a doua sesiune de antrenamente libere din Bahrain, continuand performantele similare inregistrate in precedentele Mari Premii.

Dupa ce a stabilit cel mai bun timp in 6 dintre cele 9 sesiuni de antrenamente libere din cadrul primelor trei Mari Premii, Nico Rosberg a readus Williams pe prima pozitie a clasamentului in cea de-a doua sesiune de antrenamente desfasurate pe circuitul Sakhir din Bahrain.

Cronometrat cu 1:33.339, germanul a fost urmat de Fernando Alonso, spaniolul fiind cu mai putin de doua zecimi de secunda mai lent. Aflat la volanul monopostului Toyota TF109, Jarno Trulli s-a pozitionat pe locul 3, in fata celor doi piloti ai echipei Red Bull Racing, Sebastian Vettel si Mark Webber.

Cei de la Brawn GP nu au fortat nici de aceasta data, Jenson Button si Rubens Barrichello terminand sesiunea pe locurile 6 si, respectiv, 9. Surpriza placuta a sesiunii a fost Adrian Sutil, pilotul echipei Force India reusind sa se pozitioneze pe locul 7, in fata lui Timo Glock de la Toyota. Topul primilor 10 piloti a fost completat de cel de-al doilea pilot al echipei Williams, Kazuki Nakajima.

Dupa ce in aceasta dimineata ocupase fara probleme prima pozitie, Lewis Hamilton a revenit la prestatiile mediocre din acest debut de sezon, campionul mondial ocupand in final doar locul 11.

Pilotul echipei McLaren s-a pozitionat in fata lui Giancarlo Fisichella si a celor doi piloti ai Scuderiei Toro Rosso, Sebastien Buemi si Sebastien Bourdais.

Marea dezamagire a zilei a fost din nou Scuderia Ferrari, dupa ce Felipe Massa si Kimi Raikkonen nu au reusit decat locurile 16 si, respectiv, 18. De remarcat faptul ca Massa nu a utilizat sistemul KERS in aceasta sesiune de antrenamente.

Nici cei de la BMW-Sauber nu au avut parte de o prestatie mai buna, dupa ce Robert Kubica si Nick Heidfeld au ocupat pozitiile 17 si, respectiv, 20. In fine, Heikki Kovalainen a incheiat pe pozitia 19.

De altfel, ultimele 5 pozitii ale clasamentului au fost ocupate de piloti ai celor trei echipe care s-au luptat anul trecut pentru titlul mondial: Ferrari, McLaren si BMW-Sauber.

Rezultatele complete ale sesiunii sunt disponibile aici.

Comentarii (15)

  • ...
    hmm..pe ce loc e Ham?? 11 L. Hamilton . Deci...A1 a fost apa de ploaie :)
    0 0
  • haha
    am "muscat-o"..tocmai il schimbasem pe fernando:)))
    0 0
  • @diesel08
    Stai linistit! Nu esti singurul... :(( Si eu l-am schimbat pe Alonso cu Ham. :))))))))
    0 0
  • @npacurar
    idem:))))...cica sunt fan Fernando:)))
    0 0
  • hammm
    sa inteleg ca am fost cel mai inspirat l-am schimbat pe hamm cu button:) tot e mai bine .....oricum maine e foarte greu .......si nu inteleg ceva. ce se intampla cu wiliams in calificari si in curse ....multa bafta
    0 0
  • firicel zice
    Williams merge bine in free da in cursa toyota e peste ei !!!! Alo spre final revenit
    da Ferrrari sunt varza ....daca si F India merg bine ..peste ei cu mult ...Poate inainte de Barcelona modificati grupele ..pe merit nu pe
    amintiri:))
    0 0
  • ferrari
    williams deocamdata se antreneaza bine deocamdata:))...maine va conta mult forma pilotului+strategia:),sunt 3-4 masini care ar putea emite pretentii:).Ferrari e in urma putin cu evolutia masinii,dar vor ajunge in top,curand;)
    0 0
  • erata
    -deocamdata:))
    0 0
  • ceau
    m-a surprins faptul cand l-am vazut,timp de cateva minute bune pe fisichela pe primul loc:)Imi plac comentariile celor care isi fac curaj,mai ales a fanilor Ferrari,ca o sa-si revina...pentru unul care nu e fan Ferrari,e chiar amuzant:))vom trai si vom vedea!
    0 0
  • @mad79
    Chiar credezi ca Ferrari si McLaren vor sta mult timp in spate? Am o presimtire ca pe la sfarsitul sezonului abia o sa ne aducem aminte de performantele celor de la Brawn GP sau Williams
    0 0
  • Ferrari si McLaren..
    da,impreuna cu Renault si BMW.Renault este ceva mai aproape de plutonul fruntas.
    0 0
  • Antrenamente
    Ma bucur de fiecare reusita a lui Alonso, dar nu cred ca rezultatele din sesiunile de antrenamente pot fi luate in consideratie in stabilirea unor ierarhi, deoarece fiecare echipa urmareste sa puna la punct anumite setari sau componente, in vederea calificarilor si a cursei, urmarind mai putin aspectul competitional.
    0 0
  • ctlnmihai
    Rosberg revine pe primul loc * ... de Dpp 24.04.2009, 15:37
    E greu ptr. Ferrari
    0 0
  • ctlnmihai
    Rosberg revine pe primul loc
    Egreu ptr. cele trei mari echipe -Ferr,Mcl,Ren sa mai revina si in conditiile limitarii testelor
    0 0
  • @mobius
    stiu ce spui,vom vedea maine calificarile apoi cursa duminica.Sunt convins ca atat Renault,cat si McLaren vor arata diferit fata de primele doua curse ale anului:)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru