Bancherul Gribkowsky recunoaşte că a primit mită din partea lui Ecclestone

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 21.06.2012
Bancherul Gerhard Gribkowsky a recunoscut joi că a primit mită în valoare de 56 de milioane de dolari de la Bernie Ecclestone în cazul vânzării drepturilor comerciale ale Formulei 1.

Bernie Ecclestone se află din nou în centrul atenţiei în privinţa cazului de corupţie din jurul vânzării drepturilor comerciale ale Formulei 1 către fondul de investiţii CVC Capital Partners.

Bancherul german Gerhard Gribkowsky, arestat pentru luare de mită, a recunoscut pentru prima oară în faţa justiţiei de la Munchen că a acceptat să primească mită în valoare de 56 de milioane de dolari din partea lui Ecclestone. Gribkowsky a intermediat astfel tranzacţia prin care banca germană BayernLB, la care lucra ca ofiţer de risc, a vândut drepturile TV ale Formulei 1.

Anterior, Ecclestone a susţinut că a i-a oferit această sumă de bani bancherului german după ce a fost şantajat, iar la aflarea noilor acuzaţii a avut o replică previzibilă.

"Presupun că ar spune asta, aşa că poate va obţine şapte ani de închisoare în loc de 14 ani. Bietul băiat a fost lovit de 18 luni. Ar fi spus orice pentru a se salva. Urma să fie închis orice s-ar fi întâmplat", a precizat britanicul în vârstă de 82 de ani pentru publicaţia Daily Telegraph.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • brutaru
    BERNIE LA BRUTARIE!
    Poate exista si pentru el vreo justitie care sa-i puna capac si sa aleaga solutia lui Nastase, dar sa fie rapid ca un monopost de F1 ca sa nu-l "deranjeze" nimeni.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru