Brawn a refuzat să-l înlocuiască pe Ecclestone la conducerea Formulei 1

de Daniel Popescu
Marti, 18.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ross Brawn a refuzat o propunere venită din partea fondului de investiţii CVC Capital Partners pentru a-l înlocui pe Bernie Ecclestone la conducerea Formulei 1 în cazul în care acesta din urmă va fi găsit vinovat de dare de mită.

Esential 1978 este anul in care Bernie Ecclestone a obtinut pentru prima oara drepturile comerciale ale Formulei 1
CVC Capital Partners, cel mai mare acţionar al Formulei 1, îşi face deja planuri pentru situaţia în care va fi nevoit să renunţe la serviciile lui Bernie Ecclestone.

Britanicul în vârstă de 83 de ani este în plin proces de dare de mită la Munchen, iar fondul de investiţii intenţionează să-l demită din funcţia de CEO al Formula One Management în cazul în care va fi găsit voinovat.

Într-o astfel de situaţie, CVC Capital Partners va fi nevoită să-i găsească un înlocuitor, o mişcare mult mai dificilă decât pare la prima vedere din cauza complexităţii pe care o presupune acest post.

▶ Analiză: Cine conduce, de fapt, Formula 1?

Publicaţia britanică The Guardian susţine că unul dintre principalii favoriţi ai fondului de investiţii este Ross Brawn, fostul şef al echipei Mercedes.

Sursa citată afirmă însă că britanicul a refuzat deja o astfel de propunere, după ce anterior a făcut câteva declaraţii contradictorii cu privire la viitorul său.

Iniţial, Brawn a precizat că se va retrage un an din Formula 1 şi că va analiza viitorul în vara acestui an, însă ulterior a lăsat să se înţeleagă că nu mai este interesat să revină în competiţia în care a cunoscut succesul alături de Benetton, Ferrari, Brawn GP şi, parţial, Mercedes.

Presa internaţională a speculat că McLaren încearcă să-l recruteze pe postul de şef de echipă pentru 2015, sezon din care va utiliza motoare Honda.

Via AutoHebdo

Comentarii (3)

  • iulian
    in sfarsit....poate da cel de sus sa mai scapam de MIZERII si sa se revina la adevarata F1
    5 0
  • In cazul in care va fi gasit vinovat... Deja e acuzat. Germanii asteapta sa-l prinda in Germania si sa-l aresteze. De ce nu calca Bernie pe acolo? :P Poate in curand vor emite si un mandat international de arestare. Oricare alt corupt ar fi patit asta, Bernie nu. Unde sunt aia care credeau Germania mama justitiei? :))

    Ma bucur ca Brawn a refuzat. In locul lui Bernie cu siguranta va veni alt sarlatan lipsit de scrupule, capabil sa-i imbogateasca pe baietii de la CVC. Brawn e om linistit, cu pasiune pentru masini. Sper sa nu-si pateze numele cu mizeriile astea.
    10 0
  • f bine.. ce sa caute el acolo.. speram sa nu vina un parvenit sa conduca dupa interesele lui..ca in politica din romaina.. tiganiada de aici..unul care sa fie ptr sport, sa revina f1 la ce a fost..
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru