Barrichello: "Sistemul DRS va fi interzis în anumite viraje în 2012"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 19.12.2011
Rubens Barrichello a dezvăluit că sistemul DRS nu va putea fi utilizat în antrenamente şi calificări în anumite viraje de pe unele circuite din motive de siguranţă.

Presiunile exercitate de Grand Prix Drivers' Association (GPDA) asupra forului mondial pentru a modifica regulamentul sistemului Drag Reduction System (DRS) încep să prindă contur.

Potrivit declaraţiilor lui Rubens Barrichello, FIA va interzice utilizarea sistemului DRS în anumite viraje considerate periculoase din punct de vedere al siguranţei, prevedere ce va fi valabilă pentru antrenamente şi calificări. "Da, (n.r - sistemul DRS va fi interzis) în anumite viraje. Lucrăm îndeaproape cu FIA pe acest subiect", a declarat brazilianul pentru publicaţia ManipeF1.

Întrucât sistemul DRS poate fi utilizat oriunde în calificări, piloţii sunt nevoiţi să-l activeze de cât mai multe ori pe parcursul tururilor rapide pentru a obţine un timp cât mai bun, iar Barrichello crede că aceste lucruri conduc la riscuri inutile din partea colegilor săi.

"Ne asumăm prea multe riscuri în anumite viraje când DRS este deschis. Este un risc inutil, pentru că pierderea de forţă de apăsare aerodinamică este foarte mare.

Nu am avut nicio problemă cu asta în acest an şi cred că FIA a fost înţeleaptă să nu-l permită la Eau Rouge şi în tunel (n.r - la Monaco)", a mai precizat el.

Potrivit unei analize realizate de Mercedes, 45% dintre cele 804 de depăşiri înregistrate în primele 18 curse ale sezonului au fost efectuate cu ajutorul sistemului DRS.

Via | ManipeF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru