BBC: Renault a vandut 75% din echipa de Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 11.12.2009
Renault a vandut 75% din echipa de Formula 1, insa va continua sa concureze sub acest nume si in sezonul 2010, potrivit unor informatii dezvaluite de BBC.

Consiliul de conducere al Renault s-a reunit joi in sedinta extraordinara pentru a decide viitorul echipei de Formula 1.

Constructorul francez nu a anuntat oficial ce decizie a luat, insa postul britanic de televiziune BBC sustine ca Renault a vandut 75% din actiunile echipei de Formula 1, urmand sa pastreze o cota minoritara de 25% din actiuni.

Cu toate acestea, Renault va continua sa concureze in Formula 1 cu acest nume si in 2010, chiar daca nu va mai avea controlul financiar al echipei.

Francezii urmeaza sa notifice angajatii echipei de Formula 1 despre aceasta decizie in cursul zilei de vineri.

Sursa citata nu a mentionat numele cumparatorului, insa este cunoscut faptul ca omul de afaceri luxemburghez Gerard Lopez a propus preluarea echipei fara schimbarea numelui acesteia. O alta incertitudine este legata de situatia lui Robert Kubica, insa se anticipeaza ca polonezul va ramane sub contract cu echipa intrucat aceasta nu isi va schimba numele.

Cel mai probabil, Renault va confirma in mod oficial vanzarea echipei in cursul saptamanii viitoare.

Via | BBC Sport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru