Berger: "Webber a vrut să-i scoată din cursă pe Alonso şi Hamilton"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 26.10.2010
Fostul pilot Gerhard Berger susţine că Mark Webber a vrut să-i scoată din cursă pe Fernando Alonso şi Lewis Hamilton în urma accidentului suferit în Coreea de Sud.

Mark Webber a abandonat în Marele Premiu al Coreei de Sud în al doilea tur de la ieşirea Safety Car-ului de pe circuit. Pilotul echipei Red Bull a derapat pe bordura din virajul 12 şi s-a izbit de zidurile de protecţie de pe cealaltă parte a pistei, după care a fost proiectat înapoi în mijlocul circuitului şi l-a lovit în plin pe Nico Rosberg, forţându-l pe german să abandoneze.

La finalul cursei, Rosbeg şi-a exprimat indignarea pentru incident, afirmând că Webber ar fi trebuit să frâneze după ce s-a lovit de zid pentru ca monopostul să nu revină în mijlocul pistei. "Nu înţeleg de ce Webber nu a apăsat frânele. A fost o nebunie să te întorci pe circuit în acel mod", a precizat germanul.

Dacă Rosberg nu a înţeles motivele pentru care Webber nu a frânat, fostul pilot Gerhard Berger a lansat o ipoteză surprinzătoare. Austriacul consideră că Webber nu a frânat tocmai cu speranţa că va reveni în mijlocul cursei şi îi va forţa să abandoneze pe Fernando Alonso sau Lewis Hamilton, aflaţi în momentul respectiv în spatele său, Rosberg fiind de fapt o victimă colaterală.

"Ar fi putut să frâneze şi ar fi oprit monopostul în zid.

L-a scos din cursă pe Rosberg, dar a ales greşit. Cred că în mintea lui l-ar fi preferat pe Alonso sau Hamilton. Cred că este foarte clar (n.r - că manevra lui Webber a fost deliberată). Ieşi de pe circuit şi ştii că totul s-a terminat. În acest moment eşti frustrat şi mii de lucruri îţi pot trece prin cap. Este evident, se poate vedea ca roţile nu sunt blocate. Poate a avut o problemă la frane, dar nu cred", a explicat fostul copropietar al Scuderiei Toro Rosso pentru postul de televiziune Servus TV.

În urma abandonului suferit în Coreea de Sud, Webber a pierdut conducerea clasamentului în favoarea lui Alonso.

Via | GMM

Comentarii (17)

  • webba caracter
    Webba a mai facut asa ceva sezonul asta.O sti Berger ceva.
    17 18
  • Schumy fan 4 ever
    sincer ma indoiesc. cu masina scapata de sub control mergand cu spatele si avand viteza, punand la socoteala faptul ca avea numai 3 roti pe sol si fiind pista umeda s-a oprit destul de bine.

    http://www.youtube.com/watch?v=0GJJIFpuTCA
    14 5
  • Spartanu
    F1
    Este chiar o ipoteza la care nimeni nu s-a gandit si chiar nici eu.nu stiu daca este adevarat,dar orice este posibil.poate asta era planuita ca sa-l ''aranjeze'' pe alonso.daca asa o avut in minte webber,nu a reusit.sper sa se afle adevarul despre acest caz,cum s-a aflat despre cazul lui piquet jr.
    7 5
  • nici vorba
    Exclus.Webber si Alonso se respecta reciproc si sunt prieteni chiar.Speculatiile se vand bine.
    15 8
  • Mai stii?
    8 4
  • F1-zone
    Fizica pura
    Webber nu mai avea control asupra bolidului.Era logic sa ricoseze unghiul sub care a lovit parapetul a fost ideal.De premeditat nu cred ca un om sanatos la cap risca pozitia a 2-a care ii consolida prima pozitie in clasament ca sa obtina un mare fis.Pare-se teoria conspiratiei se poarta si la case mai mari.
    18 4
  • mobius
    SF - uri
    Intr-adevar e la moda fabricarea unor astfel de povesti. Este foarte adevarat ca Alonso l-a evitat in extremis pe Webber (poate datorita experientei, sau poate a avut noroc). Asa cum nu cred in povestea de la MP din Singapore 2008, nu o cred nici pe asta. Este fara sens sa fabrici astfel de evenimente care se desfasoara, o data declansate, dupa legi de necontrolat. Rosberg e suparat ca sa s-a lovit de Webber (pe buna dreptate), dar el nu a incercat sa faca ceva, asteptand ca celalalt sa opreasca o masina scapata de sub control.
    9 2
  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    Prostii, Alonso a folosit o flacara violeta si i-a influentat gandirea lui Webber care a gresit si l-a zburat si pe Rosberg de pe pista. Totul se poate explica foarte clar, daca ne uitam la casca lui Alonso, unde se vad clar niste flacari violete. Si la Hamilton se vad niste flacari violete dar mai mici.

    Tot ce am scris mai sus este si va fi considerat un pamflet.
    6 2
  • Diesel
    Briatore a fost de vina
    Eu imi permit sa cred ca este muult mai profund, complotul.Impreuna cu Briatore(care este ii este manager si lui Alonso) s-a gandit sa "atenteze" la Vettel cu un safety-car care odata intrat pe pista sa-l avantajeze taman pe...Alonso.Numai ca, Alonso n-a mai fost pe faza si n-a apucat sa schimbe inainte pneurile...
    6 2
  • un idiot
    Berger are perfecta dreptate, se vede clar intentia lui Webber. Trebuia sa faca doua lucruri pe care nu le-a facut, respectiv sa franeze si sa nu vireze dreapta, dupa ce s-a lovit de zid, cand mergea cu spatele. Nu pot sa ignor faptul ca acesti oameni care ajung sa piloteze astfel de masini, au niste reflexe si abilitati cu care noi (fanii) nu suntem obisnuiti si de multe ori lucruri normale pt piloti, noua ni se par exagerate Nu vreau sa ma dau mare dar, chestia asta am remarcat-o si eu si chiar urmaream daca apare vreo stire cu acest subiect.Am mai spus-o si alta data si o mai zic o data : Webber este un idiot. Imi cer scuze fata de fanii lui, dar asta cred eu despre el.
    10 10
  • Tampenie
    As zice ca e cea mai tampita ideie din cate am auzit in ultima vreme. Asa manevre se fac de piloti care n-au nimic de facut mai bun, gen Nelson Piquet Jr.
    Weber avea in Corea 4 adversari la titlu, nu doar Alonso. Si in plus se afla in fata lor, exceptind Vetel
    8 3
  • @Cyrus
    Este vorba despre momentul imediat urmator dupa impactul cu zidul. Daca tot a comis-o, probabil s-a gandit ca poate ar fi bine sa se intoarca pe trasa ideala ca poate il ia vreo unul din spate in bot, ceia ce sa si intamplat, numai ca nu a fost Alonso sau Hamilton.
    4 3
  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    Acccidentul a durat exact 6 secunde... din care ultimele 2 pentru oprirea monopostului... in barierele de protectie. Sincer, daca voi puteti sa redresati un monopost de Formula 1 in 4 secunde va recomand sa va depuneti CV-ul la Ferrari & McLaren si aceste 2 echipe sa isi concedieze pilotii pentru ca... sunteti perfecti pentru ei. 4 secunde nu inseamna chiar atat de mult pe cat cred unele persoane. In 4 secunde 12 persoane schimba pneurile, si asta dupa sute de antrenamente, si nici unul nu face mai mult de un singur lucru deodata.

    "Cred totusi ca Webber a vrut sa-l ajute pe Alonso dar a gresit locul unde s-o faca si asta este doar gluma :)"
    5 1
  • Diesel
    Eu stiu ca exista "prezumtia de nevinovatie".Asa putem gandi scenarii la nesfarsit.Cand ai un accident e dificil sa mai controlezi gramada de metal indoit.Pur si simplu se intampla.
    6 2
  • b_toni
    Webber
    Webber trebuia sa stea pe pista, in conditiile pistei coreene. Atat. Sa nu riste nimic. A riscat ca un ... si a primit ce-a meritat. N-are stofa, si-a fortat norocul. Sanse sub 25%. E stresat.
    6 3
  • Berger
    Eu nu cred asa ceva, e ridicol
    2 0
  • Amuzant
    Voi sunteti normali? Adica cand va izbiti de un zid cu 200 km/h, faceti calcule cum sa`i scoateti din cursa pe contracandidatii la titlu? Cand mintea nu te mai ajuta, ar trebui sa cereti ajutor specializat.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru