Bernie explica reducerea bugetului la 30 mil. de lire

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 18.03.2009
Bernie Ecclestone sustine ca implentarea unui buget maxim anual de 30 de milioane de lire sterline este mult mai eficienta decat reducerea costurilor cu 50% propusa de FOTA.

Consiliul Mondial al FIA a decis marti sa introduca un buget maxim anual de 30 de milioane de lire sterline, pentru a reduce substantial costuruile de participare in Formula 1.

Echipele care vor reusi sa respecte aceasta limita vor avea dreptul de a dezvolta anumite tehnologii interzise celorlalte echipe.

Aceasta regula a fost implementata in defavoarea celei formulate de FOTA, care propusese reducerea costurilor cu 50% in 2010. Acest fapt a trezit nemultumirea echipelor, insa Bernie Ecclestone, seful F1, spune ca se astepta la acest lucru.

"De fiecare data cand facem schimbari exista un grup de oameni care va spune ca nu va functiona. Cand am avut motoare pentru doua curse toata lumea a spus ca asta e imposibil pentru ca echipele nu vor termina cursele. De fiecare data cand propunem ceva echipele vor refuza", a declarat Ecclestone.

Britanicul in varsta de 78 de ani a explicat ca, prin noul buget maxim, echipele mari vor fi obligate sa reduca costurile. "Echipele spun ca au redus costurile cu 50%.

In regula, dar cei care cheltuiau 300 de milioane de dolari vor cheltui acum 150, iar cei care cheltuiau 80 de milioane vor cheltui 40. Intotdeauna a existat o astfel de diferenta. Vom restrictiona echipele sa cheltuiasca 30 de milioane de lire, dar vom incerca sa le ajutam prin avantaje tehnologice. Apoi, unele dintre echipele mari se vor intreba de ce cheltuiesc 300 de milioane. Adevarul este ca ar trebi sa avem un buget maxim pentru toata lumea, chiar daca poate cele 30 de milioane este o limita prea scazuta".

Principalul obiectiv al implentarii bugetului maxim este aducerea unor noi echipe in competitie, iar Ecclestone spera ca grila de start sa numere in curand 26 de piloti. "Partea buna este ca cele mai multe echipe au contracte asigurate pentru 2009, dar trebuie sa actionam impreuna pentru a nu pierde pe cineva in 2010. Dar este posbil sa castigam cateva echipe. Vreau sa vad din nou pre-calificari. Vreau 26 de piloti pe grila, dintre care 16 sa fie competitivi".

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru