BMW nu a decis daca utilizeaza KERS la Silverstone

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 11.06.2009
Mario Theissen a anuntat ca BMW-Sauber va decide saptamana viitoare daca va concura cu sistemul KERS la Marele Premiu al Marii Britanii de la Silverstone.

BMW-Sauber a concurat cu sistemul KERS inca de la prima cursa a sezonului, insa introducerea dublului deflector cu ocazia Marelui Premiu al statului Monaco a adus modificari semnificative sasiului.

Din aceasta cauza, echipa germana a renuntat temporar la utilizarea tehnologiei, intentionand sa o reintroduca la cursa de la Istanbul din weekendul trecut.

Totusi, inginerii germani nu au fost capabili sa intregreze sistemul KERS pe monopost nici cu aceasta ocazie, iar situatia a ramas in continuare incerta si in privinta Marelui Premiu al Marii Britanii din 21 iunie. "Nu este nimic sigur. Vom discuta despre asta saptamana viitoare si apoi vom lua o decizie", a explicat Mario Theissen, seful departamentului de motorsport al BMW.

Oficialul german regreta interzicerea testelor din timpul sezonului, intrucat BMW este in prezent in imposibilitatea de a verifica efectele implementarii KERS pe noul sasiu. "Putem cuantifica avantajul de timp castigat pe tur cand ajungi pe linia dreapta. Insa nu putem cuantifica dificultatile experiementate in ziua de vineri cand incercam sa punem toate lucrurile in ordine", a adaugat el.

Dilemele referitoare la utilizarea sistemului KERS se vor incheia la finalul acestui sezon, intrucat echipele au decis de comun acord sa renunte la aceasta tehnologie incepand din 2010, din cauza costurilor foarte ridicate de dezvoltare.

Desi BMW-Sauber a fost singura echipa care s-a impotrivit acestei propuneri, germanii au fost nevoiti sa accepte decizia ca urmare a votului majoritar dat de celelalte echipe.

Referindu-se la performanta generala a echipei sale, Theissen anticipeaza o prestatie buna pe circuitul de la Silverstone. "Cred ca ceea ce am vazut la Istanbul reprezinta un pas solid inainte si asta ar trebui sa fie valabil si la Silverstone", a incheiat germanul.

BMW-Sauber a castigat doua puncte in Marele Premiu al Turciei, dupa ce in cursa de la Monaco echipa inregistrase cea mai slaba performanta din acest an, ratand calificarea in a doua parte a calificarilor cu ambele monoposturi. De asemenea, cursa de la Istanbul a reprezentat si obtinerea primelor puncte in noul sezon pentru polonezul Robert Kubica.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru