Marussia nu va utiliza sistemul KERS în sezonul 2012

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 30.01.2012
Marussia a decis să nu utilizeze sistemul KERS în sezonul 2012 al Formulei 1.

Marussia, echipa care până în anul trecut a concurat sub numele Virgin Racing, a hotărât să nu folosească sistemul KERS nici în sezonul 2012.

Decizia a fost luată pentru ca noua conducere tehnică coordonată de Pat Symonds să se concentreze pe noul design al monopostului, considerând că implementarea tehnologiei KERS pe monopost este dificilă, iar avantajele sunt reduse.

Teoretic, sistemul KERS aduce un spor de trei-patru zecimi de secundă pe tur, însă Marussia speră să înregistreze un progres de câteva secunde comparativ cu anul trecut.

"Având în vedere pasul mare pe care vrem să-l facem în acest an, ne-am concentrat în primul rând pe aerodinamică, întrucât aceasta va aduce câştiguri suplimentare. Căutam secunde, nu zecimi", a explicat şeful John Booth raţionamentul care a stat la baza deciziei.

Întrucât Caterham va utiliza în premieră sistemul KERS, Marussia şi Hispania vor fi singurele echipe care nu vor folosi această tehnologie în sezonul 2012.

KERS (Kinetic Energy Recorvery System) a fost introdus în premieră în 2009 şi a revenit în competiţie în 2011 după un an de pauză. Utilizarea sistemului KERS este voluntară, însă ar putea deveni obligatorie începând din sezonul 2014.

Via | Autosport

Taguri: KERS, Marussia

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru