Force India a blocat accesul Marussiei în 2015 cu monopostul de anul trecut

de Daniel Popescu
Vineri, 06.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Force India a blocat posibilitatea ca Marussia să concureze în sezonul 2015 al Formulei 1 cu monopostul de anul trecut, astfel că şansele de supravieţuire ale echipei au devenit minime.

Esential 9 este locul ocupat de marussia in clasamentul constructorilor din sezonul 2014
40 de milioane de euro este suma acordata pentru ocuparea locului noua in clasamentul constructorilor
Marussia a anunţat miercuri că va ieşi din insolvenţă în 19 februarie şi că speră să concureze în Formula 1 în sezonul 2015 sub numele Manor cu monopostul din 2014.

Pentru a concura cu monopostul din sezonul precedent, echipa ar fi trebuit să primească acordul unanim al echipelor în cadrul şedinţei Grupului de Strategie care a avut loc joi.

Force India a fost prima echipă care a votat, iar refuzul acesteia de a permite o astfel de soluţie a făcut ca opinia celorlalte echipe să devină irelevantă. Bob Fernley, şeful adjunct al echipei, susţine că s-a opus planului trasat de Marussia pentru că aceasta nu a precizat clar cine ar urma să fie noul proprietar după ieşirea din insolventa.

"Pe parcursul întâlnirii au apărut probleme de conformitate, iar aplicaţia echipei a fost lipsită de substanţă.

De exemplu, nu s-au oferit detalii despre cine ar urma să fie noii proprietari sau care ar fi structurile operaţionale. Din cauza lipsei de informaţii, a garanţiilor incerte şi a naturii speculative a cererii, am decis că este mai bine să ne concentrăm pe participarea echipelor independente care au mai rămas", a adăugat el.

Se speculează că adevăratul motiv al refuzului Force India este de natură financiară: în cazul în care Marussia nu va concura în 2015, cele aproximativ 40 de milioane de euro din drepturile TV alocate pentru locul nouă ocupat de ruşi în clasamentul constructorilor din 2014 vor fi redistribuite celorlalte echipe din competiţie.

În urma acestui vot, şansele ca Marussia să concureze în sezonul 2015 sunt minime, întrucât echipa nu are timp şi bani să dezvolte un nou monopost care să respecte regulamentul tehnic în vigoare.

Via Adam Cooper

Comentarii (2)

  • Se pare ca vor construi unul conform regulilor din 2015 si va concura cu el incepand cu MP al Chinei c:
    12 0
  • Interesant.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru