Viitorul echipelor Caterham şi Marussia rămâne incert

de Daniel Popescu
Luni, 05.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Caterham şi Marussia speră în continuare să găsească investitori care să permită celor două echipe să concureze în Formula 1 şi în sezonul 2015.

Nu exclud nimic, dar dacă ajungem la prima cursă în aceeaşi poziţie ca şi în prezent, şansele de a salva echipa sunt practic nule.

Administrator Caterham
Caterham şi Marussia au fost incluse pe lista echipelor participante în sezonul 2015 al Formulei 1, însă pentru a rămâne pe grila de start trebuie să găsească noi investitori.

Pe de o parte, Caterham continuă în prezent negocierile cu mai multe părţi interesate, însă administratorul care gestionează procesul de insolvenţă admite că şansele echipei de a fi salvată sunt minime dacă nu va ajunge la un acord cu un cumpărător până la prima cursă din lună martie.

"Discuţiile cu părţile interesate continuă, dar dacă nu găsim un cumpărător înainte de test, noi nu vom veni cu bani. Nu exclud nimic, dar dacă ajungem la prima cursă în aceeaşi poziţie ca şi în prezent, şansele de a salva echipa sunt practic nule", a declarat Henry Shinners, administratorul Caterham pentru postul de televiziune BBC.

Mai există o mică speranţă, dar devine extrem de târziu.

Avem două săptămâni la dispoziţie pentru a face ceva, aşa că mai exista o şansă.

John Booth
Sef Marussia
Pe de altă parte, Marussia este de asemenea în căutarea unui investitor pentru a continua să gestioneze echipa înscrisă în sezonul 2015 sub numele de Manor.

Întrucât a ocupat locul nouă în clasamentul constructorilor în sezonul precedent, echipa va primi 40 de milioane de lire sterline din drepturile TV în cazul în care va reuşi să rămână în Formula 1. Tocmai din acest motiv, Marussia reprezintă o ţintă mai atractivă pentru investori decât Caterham.

"Mai există o mică speranţă, dar devine extrem de târziu. Avem două săptămâni la dispoziţie pentru a face ceva, aşa că mai exista o şansă. Vorbim cu investitori [...], dar ironia este că nu vom putea obţine cele 40 de milioane de lire sterline dacă visul moare. Dar acesta este elementul atractiv pentru potenţialii investitori. Nea-m descurcat aproape cinci ani fără aceşti bani", a declarat John Booth, şeful Marussia.

Via BBC Sport, GPUpdate

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru