Ecclestone critică introducerea KERS în Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 30.05.2012
Bernie Ecclestone consideră că introducerea sistemului KERS în Formula 1 a fost o greşeală şi propune alte soluţii pentru reducerea poluării.

Bernie Ecclestone a luat din nou atitudine împotriva sistemului KERS, introdus iniţial în sezonul 2009 şi utilizat constant din 2011.

În opinia deţinătorului drepturilor comerciale ale Formulei 1, tehnologia este scumpă, nu este înţeleasă de fani şi ar fi putut fi chiar cauza incendiului izbucnit la Barcelona în garajul echipei Williams.

"Cred că incendiul are multe legături cu chestia aia KERS care a produs scânteia. Nu ar fi trebuit introdusă niciodată. Este un secret scump, pentru că nimeni nu ştie nimic despre el. Publicul nu ştie şi nu îl interesează", a declarat britanicul.

Sistemul KERS va trebui îmbunătăţit, întrucât monoposturile vor utiliza doar energie electrică în pitlane începând din sezonul 2014, lucru care îl nemulţumeşte profund pe Ecclestone.

Acesta nu este impresionat de încercările de a transforma Formula 1 într-un sport verde şi crede că emisiile de CO2 pot fi reduse şi prin reducerea numărului de camioane pe care îl transportă echipele de top la fiecare Mare Premiu.

"Dacă echipele ar fi redus mărimea motorhome-ului sau unităţile echipelor, ar avea nevoie de mai puţine camioane.

Cred că Mercedes are 22 de camioane, aşa că dacă le-ar reduce cu două nu ar mai trebui să foloseşti motoare electrice în pitlane. Camioanele poluează mai mult decât monoposturile. Mă bucur că echipele vor să păstreze motorhome-urile pentru sponsori şi imagine, dar nu ar trebui să spună prostii", a mai precizat el.

Via | GMM

Comentarii (3)

  • Tracto
    in loc sa zica de DRS
    zice de kers care acum datorita f1 se foloseste pe multe masini de strada.

    Ne-am cam saturat de ideile tale Bernie. E timpul pentru o schimbare.

    Cum sa pui problema poluarii la masinile de f1. Azi maine o sa vedem masini cu pedale in f1 si cel mai in forma va castiga cu ideile "verzilor".
    13 0
  • Frustrat
    Mosneagul nu mai tine pasul cu modernizarea, e frustrat. Bine ca banii nu s-au schimbat de ceva vreme, ca facea infarct saracul.
    Echipele dezvolta tehnologie pe monoposturi, care ar putea fi aplicata pe masinile de serie la o scara mult mai mare.

    Daca tot il durea de costuri, trebuia sa ia atitudine in 2008 - 2009
    11 0
  • Serbur
    Nu e sanatos!
    Mosneagul escroc a luat-o rasna. Critica sistemul de viitor KERS dupa ce a incurajat balciul Pirelli din care fani nu pricep nimic, pilotii competitivi sunt exasperati, inginerii se trateaza cu antidepresive
    14 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru