BMW-Sauber nu va concura cu KERS in Spania

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 05.05.2009
Mario Theissen a confirmat oficial ca BMW-Sauber nu va utiliza tehnologia KERS in Marele Premiu al Spaniei din acest weekend.

BMW-Sauber a utilizat sistemul KERS in toate cele patru curse din acest debut de sezon, iar constructorul german a fost cel mai aprig sustinator al introducerii acestei tehnologii in Formula 1.

Cu toate acestea, BMW a decis sa nu foloseasca acest sistem in Marele Premiu al Spaniei din acest weekend, intrucat echipa vrea sa se concentreze exclusiv pe noul pachet aerodinamic penttru aceasta cursa.

In plus, Mario Theissen, directorul departamentului de motorsport al BMW, a precizat ca echipa nu va utiliza KERS nici in Marele Premiu al statului Monaco din 24 mai, insa aceasta decizie este legata de configuratia circuitului monegasc "Nu vom avea KERS la Barcelona pe cele doua masini ale noastre pentru ca aducem un pachet aerodinamic, iar rularea sistemului KERS nu este compatibila. Probabil vom avea din nou sistemul KERS pe monopost in Turcia (n.r - 7 iunie)".

Theissen a adaugat insa ca BMW-Sauber este multumita de imbunatatirile aduse de sistemul KERS, chiar daca Robert Kubica a fost in imposibilitatea de a utiliza tehnologia in 3 dintre cele 4 curse din cauza greutatii sale corporale prea mari.

"Ca tehnologie, rezultatele au fost pozitive. Sistemul a functionat fara erori. Partea pozitiva in privinta sistemului KERS este ca a functionat chiar si in conditiile musonice din Malaezia. Nu l-am folosit insa contant din cauza configuratiei monopostului nostru. Avand in vedere pneurile slick si distributia greutatilor, este nevoie de o greutate optima pentru axul frontal, insa sistemul KERS este amplasat in mijlocul monopostului si creeaza o greutate mai mare acolo, sau poate chiar in spate", a mai precizat oficialul german.

BMW-Sauber isi pune mari sperante in pachetul aerodinamic pregatit pentru Barcelona, dupa ce germanii au ratat complet debutul noul sezon. Singura prezenta in puncte a germanilor a fost reprezentata de Nick Heidfeld, care a terminat pe locul 2 la Sepang, insa a obtinut doar 4 puncte ca urmare a faptului ca Marele Premiu al Malaeziei s-a incheiat prematur din cauza ploii abundente inainte ca pilotii sa efectueze cel putin 75% din distanta cursei.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • barcelona!!!
    imbunatariri si update-uri au facut majoritatea echipelor si sper ca acestea sa se vada pe circuit !!!!poate ca acest KERS inca nu e exploatat la maxim si oricum nu toti pilotii il pot descoperii la adevarata lui valoare !eu consider ca adevaratele valoriu(echipe) nu se vor lasa asa usor invinse,si ar mai putea fi un simplu joc ade strategie pe termen lung!!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru