Bottas nu crede că ar fi obţinut pole position-ul la Soci

de Daniel Popescu
Sambata, 11.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas consideră că a pierdut cel mult o poziţie pe grila de start după greşeala comisă în ultimul viraj al turului de calificări. Pilotul echipei Williams va pleca de pe locul trei în cursa de duminică.

Esential 0.200 secunde a fost diferenta dintre Lewis Hamilton si Rosberg in calificari
0.407 secunde a fost deficitul pentru care Valtteri Bottas a pierdut pole positon-ul in Rusia
Valtteri Bottas a impresionat în prima parte a ultimului său tur rapid din calificări şi a lăsat senzaţia că poate obţine primul pole position din carieră în faţa rivalilor de la Mercedes, însă a comis o greşeală în ultimul viraj în urma căreia a obţinut doar locul trei.

Pilotul echipei Williams a explicat la final că greşeala s-a petrecut în realitate în primul sector din cauza faptului că a abuzat de pneuri, însă nu crede că ar fi fost suficient de rapid pentru un pole position.

"Nu am ştiut cât de aproape am fost de pole. Poate că am scos prea mult din pneuri la începutul turului, iar ultimul sector a devenit dificil. A devenit greu în ultimele viraje, am riscat destul de mult în ultimele două viraje, am ieşit prea larg şi, atunci când se întâmplă asta, suprafaţa devine alunecoasă.

Nu este frumos să greşeşti, dar poate că am pierdut cel mult o poziţie. Greşeala a fost la începutul turului, pentru că spre final m-am chinuit", a precizat el.

Şi Nico Rosberg a fost foarte aproape să-l învingă pe Hamilton în lupta pentru pole position, însă o serie de greşeli minore în ultimele patru viraje ale turului l-au făcut să fie mai lent cu două zecimi de secundă. Germanul vede însă partea plină a paharului şi admite că rivalul său în lupta pentru titlul mondial a fost mai rapid.

"Hamilton a fost mai rapid astăzi, de fapt întregul weekend. Mâine va trebui să mă apropii, pentru că astăzi nu m-am apropiat mai mult de două zecimi. L-am avut şi pe Bottas care a fost rapid în spatele meu, aşa că trebuie să fiu atent. Dar prima linie reprezintă un rezultat bun. Degradarea pneurilor aproape că nu există şi din acest motiv este o provocare unică să setezi monopostul pentru a avea aderenţă", a explicat el. 

Comentarii (13)

  • Dacă era Rici în locul lui Bottas zicea că a pierdut pole position-ul...
    13 7
  • Asta ii blat! Suspect ca mereu in momentele decisive se intampla ceva ce il opreste sa ii faca pe Mercedes. Parca revad cu oroare meciurile de la Vaslui si Targu Jiu cand Vasluiul si Pandurii statea capre sau pe burta in fata Stelei.
    V-am zis ca Ron nu vorbeste prostii. Niciodata, dar niciodata Mclaren nu ar fi putut lua titlul cu motor Mercedes cata vreme Mercedes au echipa de uzina.
    10 19
  • Era cam greu pentru McLaren sa castige vreun titlul la ce masina execrabila au. Comparativ cu McLaren, Williams au aratat mult multe si daca nu erau cateva incidente erau mult inaintea celor de la Ferrari, care oricum au un singur pilot in marea majoritate a curselor.
    20 4
  • Cu masina asta execrabila ar fi trebuit sa fie si mai in spate. Inclusiv Force India a primit mai mult sprijin de la Mercedes HPP in designul si dezvoltarea masinii de anul acesta decat Mclaren, nu mai vorbesc de Williams ce ii ca o sora mai mica pentru Mercedes. Mclaren s-a bazat doar pe informatii generale standard, neprimind nimic de la Mercedes. Voi vorbiti vai si amar, ati avut o fabrica intreaga la disozitie la Maranello sa faca motorul dupa cerintele echipei de designeri, si cu toate acestea sunteti doar un singur loc mai sus decat Mclaren in clasament. Rusine ciumelor rosii.
    Daca Mclaren putea sa integreze si optimiseze sasiu-motor inca din faza de proiectare, nu era pe locul 4. Cu toate acestea pana la sfarsitul anului va avea o masina mai bune decat Ferrari.
    13 16
  • riccipicci
    Sper sa ma ajute vettel in lupta pentru titlu, dar ce fac cu astia toti din fata mea acum :))
    12 9
  • MIRCEA
    dupa cum am mai zis FERRARI este un MIT-O LEGENDA-VOI un HIBRID ODIOS cu motoare imprumutate sau din mila donate!
    2 2
  • pe masini egale Botas le-o trage si lui Hamilton si lui Rosberg
    13 18
  • la maşini egale le-o trăgea şi kovalainen
    3 1
  • riccipici
    dany, vezi ca williams-ul lui bottas a avut performanta mai buna decat mercedes-urile pe ultimul tur de calificari dar lipsa experientei lui bottas l-a facut sa se sperie, oricum in spatele sau statea la panda hamilton cu un tur si mai rapid pe primele doua sectoare. Dar frustrarile tale sunt altele, asa ca mai bine ti-ai trage-o singur.
    18 7
  • MARADONA
    MIRCEA-FERRARI ESTE O RELIGIE un MIT-VOI SUNTETI UN HIBRID care primeste motoare donate cind intelegi treaba asta?
    3 2
  • PT.McLAREN MIRCEA
    SĂ TE VĂD LA ANUL CU MOTOARELE HONDA.
    3 1
  • Coxilian
    @mircea
    Si eu sunt fan mclaren dar in ultimii 7-8 ani au luat decizii de 2 lei. La începutul anilor 2000 cad Mercedes au vrut sa cumpere pachetul majoritar ei au cerut un preț fantastic. RON fura curent in ultima vreme. Il iau înapoi pe Alfonso care este un oportunist si cam de pluton. Sunt alți puști tineri care merita sa țină volanul pe bani mai putini. Sa nu uitam ca Alfonso era sa-si ia ceaiul in anul de debut al lui Hamilton. Acum săracele tomate încearcă ceva cu vițelul dar slabe șanse. Kimi zob Alfonso varza si urmează vițelul sa fie ceapa. Parca toti au căzut in cap. Si RON încearcă acum sa-i aducă înapoi acasa pe mai multi. Mai bine le dădeau banii ceruți si nu ajungeau aici.
    3 12
  • Coxilian
    @ Rusu

    Da rici se excita repede săracul. Uita ca e venit de la coada....boului. Tinerețea isi spune cuvantul
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru