Bottas, pole position în Azerbaidjan în fața lui Hamilton! Leclerc, locul 10 după un accident

de Daniel Popescu
Sambata, 27.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas va pleca din pole position în cursa din Azerbaidjan din fața lui Lewis Hamilton și Sebastian Vettel, în timp ce Charles Leclerc a suferit un accident în a doua parte a calificărilor și va pleca doar de pe locul 10.

Ferrari a dominat antrenamentele din Azerbaidjan, însă în momentele decisive ale calificărilor rivalii de la Mercedes au demonstrat încă o dată că dețin cel mai rapid monopost.

Valtteri Bottas a obținut pole position pe circuitul stradal din Baku după ce a fost cronometrat cu 1:40.495 și a reușit să-l devanseze cu numai 0.059 secunde pe coechipierul său Lewis Hamilton.

Sebastian Vettel a ocupat locul trei la circa trei zecimi de secundă în spate, în timp ce coechipierul său Charles Leclerc a suferit un accident în a doua parte a calificărilor și va lua startul doar de pe poziția a 10-a.

Locul patru i-a revenit lui Max Verstappen de la Red Bull, iar olandezul a fost urmat de Sergio Perez (Racing Point) și Daniil Kvyat (Toro Rosso), în timp ce McLaren a obținut un loc șapte prin Lando Norris. Alfa Romeo a obținut locurile opt și nouă prin Antonio Giovinazzi și Kimi Raikkonen, însă Giovinazzi va suporta o penalizare de 10 poziții pe grila de start pentru înlocuirea prematură a unei componente. 

Carlos Sainz (McLaren) și Daniel Ricciardo (Renault) au ocupat locurile 11 și 12 în fața lui Alexander Albon (Toro Rosso) și Kevin Magnussen (Haas), cu Pierre Gasly pe locul 15 fără tur cronometrat.

Pilotul echipei Red Bull Racing va fi însă nevoit să ia startul din pitlane ca urmare a faptului că nu a respectat cerința de cântărire a monopostului la finalul celei de-a doua sesiuni de antrenamente.

Ca de obicei, piloții Williams au fost cei mai lenți și au ocupat ultima linie a grilei de start prin George Russell și Robert Kubica. În plus, polonezul a fost protagonistul unui accident chiar în finalul primei părți a calificărilor, similar cu cel suferit de Leclerc.

În urma accidentelor suferite de Leclerc și Kubica, sesiunea de calificări a fost întreruptă în total aproximativ o oră.

Azerbaidjan - Rezultate Calificări:

Comentarii (17)

  • Trebuie sa fie foarte dificil in inlantuirea aia de curbe la un moment dat sa-ti vina soarele in ochi. Probabil ca Leclerc va pleca cu pneuri medii si cum la Baku, masina de siguranta are mari sanse de a aparea la un moment dat, cursa monegascului nu e tocmai ratata.
    Nu pot sa nu remarc inca o data strategia celor de la Ferrari care pe un circuit in care temperatura scadea, au trimis ambii piloti pe pneuri medii. Cred ca unii dintre noi incep sa-l regrete pe Arrivabene.
    Bravo Bottas!
    11 6
  • Iar le-a tras țeapa Mercedes celor de la Ferrari! A jucat la cacealma in antrenamente si Vettelica s-a fript! Si un mare minus pentru Kubica. Nu inteleg de ce acest om franeaza visul altor tineri care ar fi trebuit sa fie in locul lui!!!!????
    13 10
  • bottas champion! pa-bye ham-ham..

    cum a reusit perez? dar giovinazzi ce a schimbat la masina de a avansat asa?
    4 12
  • Waw ce face Lando cu o caruta ... Sau gata? Odata cu retragerea campionului carutas nu mai avem carute in F1.
    3 5
  • Vulpoi batran Bottas.... i-a compromis primul sectorul lui Lewis. Daca isi egala primul sector din primul tur de Q3 il facea fara probleme pe Bottas. Are tot timpul maine sa il vaneze pe Bottas cu DRS si apoi to fly in the sunset.
    12 20
  • O zi interesanta in care fanii mafiei au trecut de la extaz la agonie. Greseala lui Leclerc era previzibila.Pustiul nu este geniul considerat de unii.Eu vad doar un pilot decent care-i mai rapid decat un campion de carton.Mare pacat ca nu se dau trofee in teste si antrenamente.
    Verstappen este in mare forma si nu l-as exclude din lupta pt. victorie.Maine SuperMax are 2 variante : sa treaca de vettel sau sa-si inchipuie ca-i ortodox si sa ciocaneasca un ou rosu.

    Bottas incepe sa ma dezamageasca.Desi a fost mereu un pilot cam sters pentru gustul meu, mi se parea un om cu bun simt si cu principii iar anul asta pare alt om.Nu mi-au placut declaratiile la adresa haterilor dupa ce a castigat in Australia.In China a fost absolut penibil cand a declarat ca a fost dezavantajat de echipa cand a fost chemat in acelasi tur cu Hamilton la pit stop cand de fapt strategia l-a ajutat sa termine pe 2. Astazi senzatia a fost ca Bottas l-a incurcat cu intentie pe Hamilton in turul de formare ca acesta sa nu-si incalzeasca corespunzator pneurile. Rezultatul: un prim sector ingrozitor pt. britanic. Sper totusi ca ma insel si ca Bottas nu a luat-o pe urmele retrasului rosberg.Bottas are dreptul sa se lupte de la egal la egal cu Hamilton dar fara manevre murdare.

    Pilotii Toro Rosso sunt de o inconstanta rara, Kimi este exact opusul lor.Din pacata Renault par sa fie pe nicaieri si in cel mai bun caz vor pleca cu 2-4 puncte din Baku.Norris a fost surpriza placuta din calificari.Tanarul pilot a inceput extraordinar sezonul dar i-as recomanda mai mare grija la start - daca nu ma insel a iesit de pe circuit la fiecare start de cursa.

    Multi se intreaba ce cauta Kubica in competitie.Polonezul are caracter si o sa renunte singur daca vede ca nu se descurca.Plus ca nimeni nu viseaza sa conduca un asemenea monopost.Dar de $troll, grosjean si magnussen cum sa scapam? N-am indoiala ca Ocon si Wehrlein n-ar refuza sa-i inlocuiasca.

    Pe final felicit cel mai subapreciat pilot din istoria formului 1.Ma refer la singurul pilot cu 2 podiumuri pe Baku.Checo pe 5, Stoll pe 16. Rezultatele spun tot.Dar din pacate cei mai multi fani ai f1 cred ca Perez concureaza doar pt. ca are bani si ca cel pe care l-a invins 2 sezoane consecutive merita mai mult sa ramana in competitie. Oamenii "inteleg f1 " urmarind Netflix.Eu zic m-ai bine sa ne uitam cine are cele mai multe podiumuri cu echipe de mijocul clasamentului. Felicidades,Checo!!!
    10 8
  • Mercedes (prin Bottas si Hamilton) au castigat pe Sectorul 3, unde se zicea ca Ferrari au viteza superioara. In turul de pole, Bottas era pe + la sfarsitul Sectorului 2.
    1 0
  • Lecrerc...daca nu gresea, era in fata Mercedes, Vettel obisnuit cu locul 3.
    7 6
  • La ce timpi a avut Hamilton pe ultimele doua sectoare daca reusea macar record personal pe primul era in pole.Dar nu mai conteaza,ma bucur sa vad ca Bottas este mai puternic anul asta si sper ca asa va fi mereu.M-as bucura sa castige maine.Maine se poate intampa aproape orcie de la a castiga Perez pana la a fi Giovinazzi pe podium sau sa intrre Wiliams in puncte(asta daca vom avea macar zece abandonuri).Sigur vor fi incidente la start si vom avea cel putin de doua ori SC si chiar steag rosu.Iubesc cursa asta.Nu pot sa nu remarc prestatia lui Sergio Perez care a fost absolut imperial.Tot respectul pentru pilotul mexican pentru cea ce face si a facut cu masinile pe crae le-a avut.Totusi Racing Point nu mai e o masina atat de buna pe cat era Force India in trecut.$trool nu e in stare sa prinda nici macar Q2 cu acest monopost.Cred ca e mai slab pana si ca Giovinazzi.Renault si Hass din nou dezastroase.Oare Grosjean mai merge la psiholog?Deoarece este un pilot foarte rapid si are si potentialul de a deveni un pilot de exceptie dar pare foarte slab din punct de vedere psihic.Pacat de el.Leclerrc a comis-o azi dar nu e absolut nici o problema.Lucruri de genuul asta au patit si marii piloti ca Senna,Schumacher sau Hamilton.Maine ar putea chiar el sa castige,de ce nu?
    14 3
  • The Dot
    Lewis, your thoughts on trying to keep the rhythm through a qualifying session that was so disjointed?
    LH: I didn’t have a problem with the rhythm.
    Seb, anything to add?
    SV: Yeah, I think well done to those two for keeping the rhythm. Especially with doing a practice start in Q3 – that’s usually quite a rhythm-breaker – they did well.
    LH: hmmm?
    SV: Just on about your fake starts in Q3. Did you do a start or did you just stop?
    LH: We just dummied you basically!
    SV: Well, did you do a start or did you just stop?
    VB: Kind of. Clutch calibration…
    LH: Definitely clutch calibration.

    :))
    3 0
  • Chiar si Giovinazzi a impresionat, la fel si Kvyat. Ma rog, Giovinazzi a stat la aspiratia lui Vettel in primul sector, suficient cat sa traga o secunda in minus fata de Kimi.
    Din pacate, Kubica e pe nicaieri.
    1 0
  • THE SPINNING GERMAN
    championu' de plastic se transforma intr-unul de carton ponosit. Dominat de un pusti in tot weekendul e complet ridiculizat de pilotii Mercedes. Maare champion, fetal asta!! Mare. Bineinteles, fanii lui cred ca va iesi campion anul asta.....
    6 5
  • Alex @LH44
    Degeaba il critici pe Bottas, cand de fapt aceasi manevra a facut-o si Lewis in China in turul de formare...
    3 1
  • daniel
    Cursa nu e la 16:10!
    Marele Premiu al Azerbaidjanului 2019. 15:10 - 17:10
    0 0
  • RUSINE AUTOMARKET & DANIEL POPESCU, SCRIA PE SITE CA VA INCEPE CURSA LA 16:10, CAND AM DAT SA VAD CURSA ERA LA FINAL LA ACEA ORA, DE ACUM O SA VAD PE SITE UL OFICIAL CA CU VOI NU SE MAI POATE!!!
    2 1
  • Ce echipa sunt mercedes, nu are sansa nici o echipa sa ii bata.
    Chiar si RBR caechipa sunt mai buni ca Ferrari

    la ce ora e cursamaine
    1 0
  • @daniel, @Logon: Am mentionat ora 15:10 pentru startul cursei in avancronica cursei si in calendarul afisat in partea dreapta. Unde ai observat ora 16:00?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru