Bottas va pleca din pole position în cursa din Statele Unite! Hamilton, doar locul 5

de Daniel Popescu
Duminica, 03.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas va pleca din pole position în Marele Premiu al Statelor Unite, în timp ce Lewis Hamilton va fi doar al cincilea în cursa în care poate deveni campion mondial pentru a șasea oară.

Mercedes a obținut pole position pentru cursa de la Austin, însă cel care a reușit această performanță a fost în mod surprinzător Valtteri Bottas. Pilotul finlandez a fost cronometrat cu 1:32.029 și l-a devansat cu numai 0.012 secunde pe Sebastian Vettel.

A doua linie a grilei de start este ocupată de Max Verstappen (Red Bull) și Charles Leclerc, care va pleca astfel doar de pe locul 4 după ce în ultimele 6 runde a obținut 5 pole-uri.

În schimb, liderul clasamentului general, Lewis Hamilton, a stabilit doar al cincilea timp după ce a comis o greșeală în ultimul tur rapid de circuit. Britanicul are nevoie de o clasare în top 8 în cursa de duminică pentru a deveni campion mondial pentru a șasea oară indiferent de rezultatul lui Bottas.

Grila de start este completată de Alexander Albon (Red Bull), Carlos Sainz și Lando Norris (ambii McLaren), în timp ce topul 10 este completat de Daniel Ricciardo (Renault) și Pierre Gasly (Toro Rosso).

Marele Premiu al Statelor Unite va avea loc duminică cu începere de la ora 21:00. 

Statele Unite: Rezultate Calificări:

Comentarii (7)

  • sper sa nu mai aiba ghinioane max si sa castige.
    10 21
  • Ce diferență mică de timp între primi 4! Dar dacă spuneți că Ham ar fi făcut o mică greșeală în ultimul tur înseamnă că, teoretic, ar urma o luptă strânsă între primi 5, practic, depinde de stilul de pilotaj în regim de cursă și de echipă.
    5 6
  • Hamilton a patit-o anul trecut la start, sper ca Bottas isi aminteste asta si nu lasa ca istoria sa se repete - Mercedes depasit de Ferrari la start.
    6 1
  • Stati chill, Mad Max ii va rezolva pe toti in prima curba :P !
    Noroc ca este loc ptr, toti!
    8 9
  • N-ar strica ca Sumi7 si toti cei obsedati sa-l critice pe SuperMax sa numere cate incidente a provocat fiecare pilot in acest sezon.Va dau un pont: SuperMax nu prinde top 7. Verstappen a facut doar 3 prostii : 1.l-a ciocnit pe Kimi in Belgia, 2.nu a incetinit pe steagurile galbene in Mexic, 3.l-a depasit prin afara circuitului pe Magnussen in Mexic.
    In schimb Leclerc a provocat incidente in Monaco, Ungaria si Japonia si s-a aparat neregulamentar in Italia.In Japonia nu a fost suficient ca i-a stricat cursa lui Max, a ramas ca inconstientul pe circuit sa avarieze si monoposturile lui Lewis si Lando.
    Despre vettel punctele de pe licenta spun tot si daca se respecta regulamentul si era pedepsit pentru startul furat din Japonia vettelica era suspendat o etapa.Incidentul cu Max de pe Silverstone si minunatia de incident cu $troll arata ca are solutii pentru toti.
    Sezonul asta FIArraristii au stricat cursele lui Max si nu invers.
    In afara de FIArraristi si grojanel, Bovinazzi,Albon, $troll si Ricciardo au facut mai multe prostioare decat SuperMax.
    Se pare ca fanii FIArrari au memorie selectiva.
    6 10
  • Costel
    @LH44
    elevatia la care musai c-oi ajuns in aceasta disciplina dupa atatea si atatea sezoane bifate iti cautioneaza doar partial subiectivismul pentru vreun pilot/echipa dar nu-ti scuza in niciun fel lacunele considerabile in stapanirea regulamentului , startul lui sebastian vettel din cursa japoneza nefiind sub nicio forma furat cum tendentios oi afirmat , caseta de start nefiind depasita in niciun moment de pata de contact a gumelor axei frontale a sf90 pana in momentul stingerii semaforului iar o revizionare onboard a acelui moment ne-ar scuti pe toti de aceste momente stanjenitoare pe AM care parca nu fac altceva decat sa evidentieze unora dintre postaci doar amatorismul si diletantismul si parca-i pacat , zau asa
    2 2
  • Ce echipa si ce piloți are Mercedes,daca nu ia polul unul il ia celălalt.Jos pălăria pentru mercedes.
    Ferrari slabi din pacate,strategie proaste, favorizate lui Vettel chiar daca nu avea nici o sansa sa castige, au dus la situația în care sunt si 100% va vi la fel daca nu se schimba radical întreaga echipă,mentalitate,strategie
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru