Bottas va pleca din pole position la Silverstone după ce l-a învins pe Hamilton cu numai 0.006 secunde! Leclerc, locul trei pe grilă

de Daniel Popescu
Sambata, 13.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas va pleca din pole position în cursa de la Silverstone după ce l-a învins cu numai 0.006 secunde pe coechipierul său de la Mercedes, Lewis Hamilton. Charles Leclerc va pleca de pe locul trei, în timp ce Sebastian Vettel va fi doar al șaselea.

Mercedes a confirmat sâmbătă că rămâne principala favorită la victorie și în Marele Premiu al Marii Britanii, după ce a monopolizat prima linie a grilei de start.

De data aceasta a fost rândul lui Valtteri Bottas să obțină pole position-ul după ce a fost cronometrat cu 1:25.093. Totuși, lupta pentru prima poziție a fost una foarte echilibrată, iar coechipierul său Lewis Hamilton a fost mai lent cu numai 0.006 secunde.

Ferrari a reprezentat de asemenea o amenințare prin Charles Leclerc, care a ocupat în final locul trei la numai 0.079 secunde de Bottas, în timp ce Red Bull Racing a ocupat următoarele două poziții prin Max Verstappen și Pierre Gasly.

În schimb, Sebastian Vettel a avut o sesiune modestă în care a ocupat doar poziția a șasea pe grila de start, la aproape șapte zecimi de secundă de lider. Daniel Ricciardo a fost "cel mai bun din restul lumii" și va pleca de pe locul șapte pentru Renault, fiind urmat de Lando Norris (McLaren), Alexander Albon (Toro Rosso) și Nico Hulkenberg (Renault). 

Alfa Romeo a fost eliminată cu ambii piloți în Q2, astfel că Antonio Giovinazzi și Kimi Raikkonen vor lua startul de pe locurile 11 și 12, urmați de Carlos Sainz (McLaren), Romain Grosjean (Haas) și Sergio Perez (Racing Point).

Ca de obicei, ultima linie a grilei de start este ocupată de Williams prin George Russell și Robert Kubica.

Marele Premiu al Marii Britanii va avea loc duminică cu începere de la ora 16:10.

Marea Britanie - Rezultate Calificări: 

Comentarii (10)

  • super! lantisor a pierdut pole la el acas`!
    17 7
  • bravo, ricci! pacat ca max cica a avut turbo lag,,probabil lua pole..
    2 12
  • În ultima vreme Leclerc îl face pe Vettel cu apă și cu oțet... toată admirația mea pentru băiețașul ăsta!
    25 3
  • Hmm, jumatate de secunda intre Lecrerc si Vettel, Vettel a dormit in chiloti? Mi-e tarsa de Max la start...
    2 2
  • Dar Hamilton are start mai bun ca al lui Bottas, ca de obicei... fac astia ce fac si la start e Lewis primul, mai ales la el acasa.
    3 2
  • go leclerc
    sper din tot sufletul sa castige leclerc..merita, a fost mai rapid ca bottas pe ultimul tur, dar a pierdut pe ultimul sector..mooe ham ham mai bine alonso in locu lu vettel..
    3 6
  • The Dot
    Trebuie sa fie nasol sa fii de cealalta parte a baricadei, daca bucuriile ti le provoaca faptul ca un pilot Mercedes e in fata celuilalt.
    9 10
  • The Dot
    S-au simtit tristii :)))
    7 8
  • Pentru cei mai vechi in F1, Vettel face exact ce a facut cand a venit Ricciardo la Red Bull ...adica vrea sa plece ( de asta are ritmul asta dubios de cursa ). La red bull atunci avea clauza , daca nu se claseaza in primii 3 la piloti e liber de contract. Acum cine stie ce clauza are la Ferrari si vrea sa o " indeplineasca" ca sa poata sa plece cand vrea el fara sa plateasca nimic. Dintr-o data Vettel e undeva numai in linia 3 sau mai jos ...cunoscatorii stiu de ce :)))
    6 2
  • Nu stiu daca se lasa mai prejos, a mai patit ca in cursele in care Ferrari nu e in forma, sa nu poata mai mult de locul 5-6 in calificari.
    Poate in momentul in care a facut greseala din Bahrain, rasucindu-se ca un incepator pe langa Lewis, Ferrari sa ii fi pus niste targete, apoi dupa ce a pierdut cursa "castigata", Lecrerc a revenit mai in forta, nu se stie.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru