Boullier, convins că Lotus va obţine victorii în 2012

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 16.05.2012
Eric Boullier şi-a exprimat convingerea că Lotus va obţine cel puţin o victorie în acest sezon după rezultatele convingătoare obţinute în debutul sezonului.

Revenit în Formula 1 după o absenţă de două sezoane, Kimi Raikkonen a avut şanse la victorie în cursele din Bahrain şi Spania, însă de fiecare dată a fost nevoit să se mulţumească cu o clasare pe podium.

Totuşi, faptul că finlandezul a demonstrat că poate lupta pentru victorie pe circuite cu configuraţii diferite este un semn pentru şeful Eric Boullier că prima victorie nu este prea departe.

"Este bine să avem piloţi care să-şi dorească victoria şi care duc echipă mai departe. Cred că dacă putem menţine această formă aşa cum facem acum, atunci cu siguranţă victoria este în cărţi", a declarat francezul pentru publicaţia Autosport.

La finalul cursei de la Barcelona, Raikkonen şi-a exprimat dezamăgirea că nu a reuşit să obtijna victoria după o strategie eronată la primul schimb de pneuri. Totuşi, Boullier susţine că personal nu simte aceeaşi frustrare ca şi pilotul său.

"Nu împărtăşesc acest sentiment. Cu toţii suntem aici pentru a câştiga, dar performanţele maşinilor sunt foarte echilibrate.

Nu a funcţionat cu primele două seturi de pneuri şi nu am avut forma pe care ne-am fi aşteptat-o, iar din acel punct a fost dificil să câştigăm. Este adevărat că, atunci când observi forma din ultima parte a cursei, când te apropii de lider, poate poţi câştiga cu trei tururi înainte de final. Dar aşa sunt cursele. Pentru a câştiga avem nevoie să muncim şi să profităm de următoarea oportunitate", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru