Bourdais: "Toro Rosso mi-a incalcat drepturile contractuale"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 17.07.2009
Sebastien Bourdais considera ca Scuderia Toro Rosso a incalcat termenii contractuali atunci cand a decis sa il concedieze si analizeaza posibilitatea de a da echipa in judecata.

Toro Rosso a anuntat joi ca renunta la serviciile lui Bourdais incepand de la Marele Premiu al Ungariei ca urmare a rezultatelor modeste inregistrate de pilotul francez in acest sezon.

Desi zvonurile despre concedierea sa circula de mai bine de o saptamana, Bourdais sustine ca intelegerea sa cu Toro Rosso nu prevedea posibilitatea de a fi inlaturat de la echipa in timpul sezonului.

"Sunt foarte dezamagit si socat de decizia luata de Scuderia Toro Rosso de a nu-mi permite sa pilotez pentru echipa pana la finalul sezonului curent. Consider ca Toro Rosso a incalcat obligatiile contractuale in privinta mea si cred ca nimic din comportamentul meu nu ar legitima decizia echipei de a-mi rezilia contractul. Cred ca decizia echipei este o incalcare clara a obligatiilor pe care Toro Rosso le avea prin contract. Mi-am instruit avocatii sa revizuiasca situatia, inclusiv posibilitatea de a inainta actiuni legale", se precizeaza intr-un comunicat de presa al pilotului francez.

Bourdais a admis ca este cu atat mai dezamagit de decizia luata de echipa cu cat Toro Rosso urmeaza sa introduca un update major la Marele Premiu al Ungariei de la finalul saptamanii viitoare.

Francezul este convins ca imbunatatirea monopostului i-ar fi permis sa obtina rezultate mult mai bune pentru echipa.

"Sunt si mai frustrat de decizia echipei pentru ca aceasta a fost luata inaintea Marelui Premiu al Ungariei, unde un nou pachet foarte competitiv va fi introdus de echipa pentru a depasi actualele dificultati. Sunt convins ca daca as fi avut sansa sa pilotez cu un astfel de pachet nou as fi avut oportunitatea de a obtine rezultate satisfacatoare", a mai precizat el.

Desi in cele 27 de curse acumulate in Formula 1 a obtinut doar 6 puncte, Bourdais sustine ca nu renunta la ideea de a concura in viitor in cea mai importanta competitie a sporturilor cu motor.

"Vreau sa multumesc tuturor fanilor mei pentru sprijin. Motivatia mea este intacta si voi continua sa ma dedic proiectului de Formula 1, pentru care am renuntat la cariera mea in Statele Unite".

Bourdais va fi inlocuit la Toro Rosso de Jaime Alguersuari, oficializarea intelegerii urmand sa fie facuta inainte de Marele Premiu al Ungariei.

Via | SebastienBourdais

Comentarii (2)

  • @Sebastien
    Cred ca pe langa performantele slabe neajunsul sau e ca are "darul" de a fi neatragator pentru sponsori si fani - isi atrage criticile asupra sa prin stilul sau de a face declaratii, fara diplomatie si tact.

    Sebastiene, nu te vrea lumea, pleaca frumos, multumeste si tu echipei pt ca ai avut sansa sa lucrezi alaturi de ei, accepta asta ca o noua experienta, zic eu utila; nu trebuie sa musti mai mult decat poti inghite, invata sa te multumesti cu atat cat meriti; doar daca te intereseaza cumva doar despagubile materiale
    0 0
  • BOURDAIS
    Eu sper sa-l vad totusi la alta echipa.Il urmaresc de cind era in formulele mai mici, l-am urmarit si in CHAMP si nu m-i s -a parut a fi un pilot de duzina.Vom vedea mai departe ce se va mai intimpla.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru