Brawn: "Acordul de reducere a costurilor este în pericol"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 14.10.2011
Ross Brawn a dezvăluit vineri că "trei sau patru" echipe de top sunt foarte aproape să depăşească limitele impuse de acordul pentru reducerea costurilor.

Acordul pentru reducerea costurilor semnat de toate echipele din Formula 1 este în pericol să fie abandonat înainte de expirarea acestuia la finalul sezonului 2012, potrivit declaraţiilor lui Ross Brawn.

În pline controverse privind cheltuielile făcute de Red Bull Racing şi Mercedes GP, britanicul a admis că cel puţin trei echipe sunt foarte aproape de limitele maxime impuse de acest acord.

"Cred că acordul este la limită, pentru că începe să 'muşte' din acele trei sau patru echipe care trebuie să-şi controleze resursele pentru a-l respecta. Cred că există şapte sau opt echipe pentru ca acordul nu înseamnă nimic, pentru că întotdeauna vor fi sub limită. Acum suntem în stadiul în care limitele maxime încep să fie atinse de trei sau patru echipe", a precizat şeful Mercedes GP.

Brawn a refuzat să nominalizeze echipele aflate în această situaţie, însă cel mai probabil se referă la cele trei team-uri de top, Red Bull, Ferrari şi McLaren, iar a patra ar putea fi chiar Mercedes GP.

Brawn insistă că Mercedes GP va sprijini în continuare existenta acordului, însă numai cu condiţia ca evaluările financiare să fie riguroase.

"Suntem susţinătorii totali ai acordului, dar pentru noi trebuie să fie mult mai robust în privinţa modului în care este controlat şi monitorizat, pentru că este un diferenţiator de performanţă. Nu putem nega că o echipă care cheltuie cu cinci milioane mai mult anual va avea un avantaj în faţa unei echipe care nu face asta", a adăugat el.

Acordul este unul de tip "gentlemens' agreement" şi nu implică niciun fel de pedeapsă pentru echipele care îl încalcă. Deşi acordul a intrat în vigoare în urmă cu doi ani, bugetul maxim permis nu a fost niciodată dezvăluit în mod public.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru