Brawn: "Dominaţia Red Bull se va încheia la un moment dat"

de Daniel Popescu
Luni, 12.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ross Brawn susţine că nu este îngrijorat de dominaţia celor de la Red Bull în Formula 1, întrucât anticipează că aceasta se va încheia mai devreme sau mai târziu.

Red Bull Racing a dominat Formula 1 începând din a doua jumătate a sezonului 2009 şi, chiar dacă titlurile din 2010 şi 2012 se decid doar în ultimele curse ale sezonului, echipa austriacă este creditată cu cel mai competitiv monopost de pe grila de start.

Acest lucru nu îl determină însă pe reputatul director tehnic Ross Brawn să fie îngrijorat în această privinţă şi anticipează că perioada de glorie a celor de la Red Bull se va încheia la un moment dat.

"Nu aş folosi cuvântul îngrijorat. Am fost suficient de norocos pentru a participa la diferite perioade de supremaţie tehnică şi îmi amintesc de cea de la Ferrari care s-a încheiat după ce a început războiul pneurilor. Va veni o vreme când balanţa se va înclina şi poate că Red Bull nu va mai fi cea mai bună", a declarat britanicul în cadrul unui interviu acordat publicaţiei Autosprint.

Declaraţiile sale sunt confirmate de faptul că supremaţia Red Bull a început o dată cu introducerea unor schimbări radicale de regulament în 2009, astfel că nu este exclus ca situaţia să se schimbe începând din 2014, atunci când vor fi introduse noile motoare V6 de 1.6 litri.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, Brawn a admis că una dintre explicaţii pentru rezultatele modeste ale celor de la Mercedes este concentrarea pe dezvoltarea unui sistem DDRS care nu a dat rezultate şi care va fi interzis în 2013 în detrimentul dezvoltării aripii fata a monopostului, aşa cum au procedat numeroase echipe rivale.

"Una dintre concluziile la care am ajuns a fost că DDRS a fost o idee valida, dar asta ne-a reţinut de la alte programe.

Astăzi este multă tehnologie inteligentă, ca să spun aşa, în jurul aripilor faţă. dar noi am avut sistemul nostru, iar aripile au fost construite în jurul sistemului. Când avantajul oferit de o altă filosofie a devenit clar, a trebuit să facem un pas înapoi, iar monopostul de anul viitor nu va avea DDRS, pentru că regulamentul îl interzice. Aşa că analizam soluţii alternative", a adăugat el.

Mercedes a ţinut capul de afiş în startul sezonului cu un sistem DRS care funcţiona depedent de sistemul DRS, însă acesta va fi interzis anul viitor. Ulterior, Lotus şi Red Bull au dezvoltat o variantă diferită a sistemului DDRS care poate fi utilizat indepedent de clasicul DRS, urmând să fie regulamentar şi în 2013.

Via Autosprint

Comentarii (5)

  • ATENTIE ..ADUCETI-VA AMINTE CINE ERA CREIERUL LUI SCHUMACHER LA FERRARI, CEL MAI BUN STRATEG DIN TOATE TIMPURILE ...ROSS BRAWN CARE ACUM ALATURI DE ECHIPA SI DIVIZIA AMG II VOR ACORDA LUI HAMILTON MATERIALUL DE CONCURS DE CARE ACESTA ARE NEVOIE!
    12 11
  • Nu stiu cat de corect sau fara "manarii" mai e si sportul asta,ca mai toate de altfel...asa ca polul de interes se va schimba,dupa interese ;) !
    8 3
  • cand se va sfarsi dominatia Red Bull, voi (mercedes) nu veti mai fi demult in F1
    6 16
  • cand regulamentul tehnic se va schimba vettel si red bull vor avea deja 4 titluri mondiale consecutive... si poate seria succeselor si dominatia acestora va continua si dupa...LOL!!!
    PS vettel si mateschitz ar trebui sa-i pupe mainile lui newey iar chiorul ala de marko sa il care in lectica... sau mai bine in spinare ca sa justifice si el banii pe care-i primeste acolo!
    5 8
  • Ca "dominaţia Red Bull se va încheia la un moment dat" asta e o chestiune certa. La fel de cert e ca va (sau vor domina) alta (sau alte echipe). Problema e ca, cel putin in acest moment, Mercedes AMG nu par a fi in stare sa faca o masina competitiva. Cel putin in ultimele curse cei doi piloti de la Mercedes nu au nici o treaba cu ce se intimpla in cursa pe primle sase locuri.
    14 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru