Brawn: "Ordinele de echipă sunt împotriva naturii mele sportive"

de Daniel Popescu
Luni, 08.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ross Brawn susţine că impunerea ordinelor de echipă este împotriva naturii sale şi insistă că Lewis Hamilton are statut de egalitate cu coechipierul său Nico Rosberg.

Nu mi-a plăcut să dau ordinele pe care le-am dat în Malaysia, pentru că nu este în natura mea sportivă.

Ross Brawn
Sef Mercedes
Ross Brawn, şeful echipei Mercedes, a afirmat în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune SkySports că ordinele de echipă din Formula 1 sunt împotriva naturii sale de sportiv, chiar dacă acestea sunt permise de regulament. El a făcut aceste comentarii după ce i-a ordonat lui Nico Rosberg să nu-l depăşească pe Lewis Hamilton în finalul Marelui Premiu al Malaysiei, chiar dacă germanul era vizibil mai rapid.

Declaraţiile sale vin însă în contextul în care britanicul a colaborat la Ferrari cu Michael Schumacher, care a fost în permanenţă pilotul numărul 1 al Scuderiei.

"Nu-mi place să fiu nevoit să iau astfel de decizii, dar dintr-o perspectivă tehnică am fi arăt ca nişte proşti dacă ambele monoposturi ar fi rămas fără carburant. Nu mi-a plăcut să dau ordinele pe care le-am dat în Malaysia, pentru că nu este în natura mea sportivă, iar echipa a demonstrat de multe ori în trecut că ne bucurăm să-i lăsăm pe piloţi să lupte unul împotriva celuilalt.

În ultimii ani am procedat de multe ori aşa", a declarat el.

Tot ce vrea Hamilton este egalitate, vrea acelaşi echipament şi aceeaşi oportunitate.

Ross Brawn
Sef Mercedes
În plus, Brawn insistă că Lewis Hamilton nu a venit la Mercedes cu statut de pilotul numărul 1, chiar dacă evenimentele de la Sepang au sugerat din plin acest lucru.

"Hamilton vrea să concureze, iar în negocierile contractuale nu s-a pus niciodată problema cine este pilotul numărul 1 şi pilotul numărul 2. Tot ce vrea este egalitate, vrea acelaşi echipament şi aceeaşi oportunitate. Este grozav că are încredere că nu are nevoie de favoruri. Vrea doar egalitate şi cred că de aceea s-a simţit un pic ciudat (n.r - pe podium)", a mai precizat el.

Via SkySports

Comentarii (13)

  • Inseamna ca la McLaren nu avea acest lucru. :)
    2 5
  • Acelasi echipament? Intrebati-l pe Grosjean. Nici Lotus nu vrea. Brawn uita perioada de la Ferrari.
    11 2
  • JugaruGabi
    Hai mai... Ross...
    Chiar asa? Nu dai tu ordine de echipa?
    Inseamna ca Rosberg n-a primit de la tine negatia de a-l depasi pe Hamilton, nu?

    Bai ne lasi?!
    9 6
  • BALATESCU
    CIND ERAU LA FERRARI EL SI MICUL NAPOLEON , MICUL NAPOLEON ERA CU ORDINELE DE ECHIPA , PAREREA MEA !!!!!
    5 2
  • Neacșu
    asta e ca Alonso - profitorul pentru ordine de echipa si singurul nevinovat.
    Baltescule, si sa admiti sa faca altii ordinede echipa in echipa ta este la fel de rau cu a le face chiar tu. Profiti de ele. Daca esti cu adevarat corect indrepti lucrurile sau te lepezi de echipa. Daca nu, ramai acolo dar vinovat.
    1 7
  • Neașu
    Asa cum ma asteptam, multi cu musca pe caciula, dupa cum s-a si votat....

    deh, in romanica serviciul cere "compromisuri". Ilegalitatile se fac in echipa. Toti pun osul la treaba, "niciun" vinovat insa. .. Desigur, vinovati sunt toti.
    0 1
  • @Neașu - S-a votat in felul asta pentru ca Alonso nu are nicio legatura cu Brawn si Mercedes si totusi tu l-ai pomenit.E ca si cum te-ai duce la biserica si te-ai apuca sa intonezi cantece de galerie!Toata lumea iti admira spiritul de initiativa,dar n-ai latrat unde trebuia!Si uite de asta ai un dislike si de la mine!:P
    1 0
  • Neacșu
    adi, schimba masina de la avatar!
    Si ce daca am zis si de Alonso. Unii au zis si de Todt. Ar fi fost on topic sa se zica si de Briatore. Sau noi nu iubim hotia, dar inchidem ochii la Alonso, ..., cateva rude si noi insine
    Asta nu se poate. Ori - ori. Vorba aceea: nu se poate sa servesti si lui Dumnezeu si lui Mamona.
    0 3
  • Ce-ai vrut sa spui cu schimba masina de la avatar?Mi s-a mai spus o data si nu prea inteleg de ce?Chiar asa urat e acel monopost McLaren?
    0 0
  • Neacșu
    nu, nu masina e urata. Urat este sa umbli cu cioara rosie in realitate dar vopsita in McLaren.
    1 1
  • Ai probleme de paranoia!
    0 1
  • Neacşu
    nu adita. Tu ai probleme de personalitate. Citeste-ti comentariile si vezi daca sunt ale unui fan mclaren. Sau vrei sa induci in eroare si atunci da, umbli cu cioara vopsita in mclaren.
    1 0
  • Probleme de personalitate ai tu!Incearca terapie de control al furiei!N-am zis ca Alonso nu profita de ordine de echipa si nici n-am zis ca il sustin.Am zis doar ca nu e aici(prin "aici" ma refer la articolul asta)locul in care sa discutam despre Alonso.Vorbim despre Brawn si Mercedes.Atat!Cand va fi un articol despre Alonso atunci vei fi invitatul meu sa iti exprimi opinia in legatura cu Alonso.Pana atunci lasa-l in pace,ca nu de alta dar m-am saturat sa tot vad numele lui la fiecare al 3-lea comentariu,indiferent de articol.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru