Brawn: "Schumacher va castiga titlul in 2010"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 18.01.2010
Ross Brawn anticipeaza ca Michael Schumacher va castiga titlul mondial in acest an, chiar daca admite ca germanul va avea nevoie de timp pentru a-si intra in forma.

Dupa ce a achizitionat Brawn GP, Mercedes GP a dat lovitura pe piata transferurilor reusind sa il aduca in cadrul echipei pe Michael Schumacher, retras din activitate la finalul sezonului 2006.

Chiar daca decizia a fost perceputa si ca o actiune de marketing foarte potrivita, ambitiile echipei nu se limiteaza la acest lucru, obiectivul celor de la Mercedes GP fiind pastrarea celor doua titluri mondiale cucerite in 2009. Pentru indeplinirea acestor tinte, seful Ross Brawn mizeaza pe pofta de victorii a lui Schumacher si este increzator ca germanul va cuceri in 2010 cel de-al optulea titlu mondial din cariera.

"Daca ar trebui sa pariez pe oricare dintre candidati mi-as pune banii pe Schumacher pentru titlul mondial in Formula 1 in acest an. Nu ma astept ca Schumacher sa castige primele curse. Va avea nevoie de cateva curse pentru a se simti confortabil si pentru a se obisnui cu celelalte masini si ceilalti piloti din F1. Dar nu va dura mult pana cand il vom vedea din nou pe Schumacher asa cum ne-a obisnuit.

Punctul forte al lui Schumacher este ca se adapteaza si invata foarte repede", a declarat britanicul pentru publicatia germana Bild.

Noul monopost Mercedes GP pentru sezonul 2010 va fi prezentat oficial pe 1 februarie, insa primul pilot care il va evalua va fi coechipierul lui Schumacher, Nico Rosberg. "Rosberg va fi primul pilot care va testa noul nostru monopost. Am luat aceasta decizie inainte ca Schumacher sa se alature echipei noastre", a adaugat Brawn. Inainte de lansarea noului monopost de la Valencia, Mercedes GP va prezenta noile culori ale acestuia intr-o conferinta de presa organizata in 25 ianuarie la Muzeul Mercedes de la Stuttgart.

Via | GPUpdate | GPUpdate

Comentarii (5)

  • salutare
    de ce schumcher nu va castiga campionatul!
    are 41 de ani,in timpul cursei fiecare pilot slabeste aproximativ 4kg si chiar daca este intr-o forma fizica impecabila stresul din timpul marilor premii de peste an isi vor pune amprenta asupra lui.Sa ne imaginam doar marile premii din Orient unde temperaturile devin insuportabil de mari ce se va intampla in cockpit cun Schumacher si organele sale.In alta ordine de idei,cum testele sunt interzise in timpul sezonului,nu va putea sa isi regleze masina la fel de precis ca in perioada Ferrari,cand acestea erau permise peste an,avand astfel un timp limitat la a face modificari si ajustari la masina.Anul acesta nu mai sunt permise realimentarile,si o parte din geniul cuplului Schumacher-Brawn,nu va mai exista,cu totii stim ce bun strateg era Ross Brawn,si uneori prin simmpla intrare a boxe in timpul unor curse ii castiga lui Michael,peste 2 secunde!De aceea nu il vad bine anul acesta pe Schumacher,poate doar daca va avea un monstru de masina asa cum a spus Button anul trecut,direct de la inceput,iar ceilalti se vor impiedica,de la inceput!
    0 0
  • coment
    eu pariez ca din 3 ani la mercedes 2 ani v-a fi campion mondial,,,
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Schumi
    Interesant este ca Schumi a pierdut atat titlurile din 97, 98, 99 toate pe mana lui si niciodata din cauza masinii. Jerez 97 + Spa 98 + Suzuka 98 + Silverstone 99... sunt toate greselile lui si nu ale masinii. 3 titluri pierdute pe mana lui. Iar de 2006 nu mai zic nimic, daca am invatat ceva de atunci este ca nu masina este problema. Vine cu foamea de victorii, foarte bine, dar asta conteaza foarte putin. Conteaza cat de bine pregatit este el sa nu mai fie in frunte. Oricat de buna este masina, nu mai este masina cu care concura el. Eu personal sunt curios cum si cat de repede se va adapta :) In rest, nu stiu nici daca va castiga si nici daca are sanse la titlul. Dupa testele din Februarie vom stii exact ce sansa are la titlul. Dar primele 2 curse ne vor arata cat de aproape/departe este de ceilalti piloti de pe grila.
    0 0
  • salutare
    rezultatele din teste vor fi edifictoare doar pentru potentialul masinii,pentru ca in antrenamente vor concura in reprize mici de 10-15 tururi,nu ii vad stand pe pista mai mult ca sa se analizeze comportamentul masinii cu un rezervor plin cu conbustil,in regim de cursa.Vor fi un pic inselatoare aceste teste!
    0 0
  • CAMPION MONDIAL ??????
    LA MULTI ANI LA TOATA LUMEA
    POATE IN ALTA VIATA, DACA VINE VORBA DE SHUMI, A APUS SI GATA , LUPI TINERI O SAL MANANCE CU TOT CU FULGI SI CELE 7 TITLURIM AMINTIRILE SUNT POATE FRUMOASE DAR AMINTITI/VA E ELE SI E DESTUL, NUMAI BINE
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru