Brawn solicita teste pentru debutantii din F1

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 07.08.2009
Ross Brawn sustine ca regulamentul sportiv trebuie modificat astfel incat pilotii debutanti sa beneficieze de cel putin un test inainte de a concura in Formula 1.

Echipele din Formula 1 au decis la finalul anului trecut sa interzica total testele din timpul sezonului, scopul acestei masuri fiind reducerea costurilor.

Cu toate acestea, hotararea a avut un efect negativ chiar din acest an, ca urmare a faptului ca Jaime Aluersuari a debutat in Formula 1 pentru Scuderia Toro Rosso fara sa efectueze niciun test corespunzator cu un monopost de Formula 1.

De asemenea, nici Michael Schumacher nu poate testa actualul monopost al Scuderiei Ferrari inainte de revenirea in competitie dupa o absenta de trei ani.

In acest context, Ross Brawn, seful echipei Brawn GP, crede ca echipele ar trebui sa stabileasca exceptii de la regula in privinta pilotilor incepatori.

"Cred ca intotdeauna trebuie sa luam in considerare natura complexa a Formulei 1. Trebuie sa facem regulametnul astfel incat pilotul - si ma refer in mod particular la incepatori - sa aiba sansa sa testeze monopostul inainte de weekendul de cursa, pentru a putea pilota confortabil. Alguersuari a facut o treaba excelenta in Ungaria, dar nu ar trebui sa speram ca asa se va intampla intotdeauna.

Exista probleme legate de siguranta pe care trebuie sa le discutam si sunt sigur ca vom gasi un raspuns", a declarat britanicul in cadrul unui interviu acordat Gazzettei dello Sport.

Nu este exclus ca regulamentul sportiv sa fie modificat in aceasta privinta chiar de anul viitor, echipele stabilind in prezent ultimele amanunte legate de sezonul 2010.

Via | ITV

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru