Brawn sugerează că Formula 1 nu are nevoie de 13 echipe

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 10.08.2010
Ross Brawn susţine că grila de start este suficient de dezvoltată cu 12 echipe şi crede că echipa care va obţine al 13-lea loc va întâmpina dificultăţi în dezvoltarea monopostului.

Pentru prima oară în ultimii ani, FIA a intiat în 2009 un proces de selecţie pentru patru noi echipe, grila de start fiind însă îmbogăţita cu numai trei nume în urma eşecului înregistrat de USF1.

O a 13-a echipa urmează să fie selectată de forul mondial până la finalul lunii august, însă Ross Brawn, şeful echipei Mercedes GP, consideră că Formula 1 se poate descurca foarte bine cu 24 de monoposturi.

"Cred că trebuie să ne uităm la faptul că avem o grilă de start destul de sănătoasă în acest moment. 24 de maşini este o mărime destul de bună. Nu cred că ar fi un dezastru dacă nu ar veni o a 13-a echipa. Trebuie să păstrăm echipele care au intrat şi sunt sigur că echipele mai mici de la coada plutonului vor micşora diferenţa anul viitor odată cu a doua maşină. Cred că anul viitor vom avea o grilă de start interesantă cu echipele pe care le avem deja", a declarat britanicul.

În sprijinul afirmaţiilor sale, Brawn susţine că echipa care va fi acceptată pe grila de start pentru sezonul 2011 va avea foarte puţin timp la dispoziţie pentru dezvoltarea monopostului, în ciuda faptului că Lotus Racing a reuşit să debuteze în competiţie în numai şase luni.

"Noi am început deja munca la maşina pentru anul viitor şi cantitatea de efort şi resurse pe care le depunem este mare.

Cred că echipele pot dezvolta maşinile într-o perioadă mai scurtă, aşa că unele echipe au demonstrat în acest an. Dar este foarte dificil. Este la limita să avem o nouă echipă pentru anul viitor", a mai precizat el.

Via | ITV

Taguri: Brawn, FIA, regulament

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru