Briatore: "Red Bull trebuie să nominalizeze un pilot numărul 1"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 14.09.2010
Managerul lui Mark Webber susţine că Red Bull trebuie să aleagă un pilot numărul 1 pentru ultimele cinci curse pentru a nu risca să piardă titlul mondial.

Flavio Briatore, actualul manager al lui Mark Webber, a apărat Scuderia Ferrari pentru ordinele de echipă implementate la Marele Premiu al Germaniei şi susţine că Red Bull Racing ar trebui să adopte o tactică similară pentru a avea şanse mai mari la titlul mondial.

În plus, italianul a sugerat că pilotul care ar trebui favorizat este Mark Webber, întrucât australianul este lider în clasament şi nu comite erori de pilotaj precum Sebastian Vettel.

"Red Bull nu a realizat încă faptul că dacă va continua în acest fel, cu Webber şi Vettel concurând unul împotriva celuilalt, ar putea pierde campionatul. La Ferrari există o situaţie clară cu Alonso ca lider de echipă şi Massa ca mâna sa dreaptă. Nu este la fel la Red Bull, nici măcar în privinţa strategiei de cursă. Au pierdut sute de puncte, iar Vettel a comis tot felul de greşeli. Dacă nu vor să câştige titlul, aşa trebuie să procedeze", a declarat italianul pentru publicaţia Gazzetta dello Sport.

Briatore a părăsit Formula 1 în toamna anului 2009 în urma scandalului Crashgate, însă a rămas managerului lui Webber şi după ce a fost suspendat pe viaţa din orice competiţie afiliată la FIA.

Via | GMM

Comentarii (8)

  • briatore
    Cat de antipatic si arogant este omul asta , trebuie sa recunosc ca are dreptate .
    9 3
  • Double
    Daca sunt suficient de rapide red bull-urile pot luat locul 1 si 2 in clasamentul general, insa nu cred ca e cazul, McLaren arata destul de rapida si Ferrari isi revine, deci o sa fie o harababura mare.
    Sa vedem ce se intampla in Singapore intai.
    5 2
  • Niculae
    Si daca Red Bull o sa fie mai rapide, exista tot timpul posibilitatea unor penalizari ca cea de la Singa 2009 data lui Vettel, pentru a-l avantaja pe Hamilton, asa ca si anul acesta se poate rezolva la fel problema.
    3 2
  • ce mai spui de asta
    Sunt curios sa stiu ce ar fi declarat Briatore daca Vettel era in fata lui Webber in clasament, normal ca acum i-ar conveni sa iasa campion Webber ca sa-i creasca cota de piata si anul viitor sa poata negocia un contract mai profitabil ptr. Webber implicit ptr. el. Ce curva este viata asta. Oricum ce spune d-l Briatore nu poate fi luat in calcul avand in vedere antecedentele acestuia. Una sa dai ordine de echipa si alta este sa te pretezi la ce facut el ("crashgate"). Apropo de duble eu cred ca vor termina pe locul III
    3 1
  • Flavio-
    Are perfecta dreptate. Pragmatismul unui om care a castigat cu echipele sale titluri mondiale si a lansat campioni mondiali este evidenta. Dincolo de "viciile" mai mult sau mai putin ascunse.
    4 1
  • Flavio
    desi are dreptatea lui, omul asta ar trebui sa nu mai cuvante in legatura cu tot ce tine de F1. Cand l-am vazut si duminica la boxele Ferrari, am crezut ca sparg tv-ul X( asta ar trebui banat 4 life!!!
    1 5
  • Briatore
    Briatore stie meserie dar aici greseste. Vettel e departe de a-si fi spus ultimul cuvintel. Eu mi-as pune banii pe el.
    2 1
  • mobius
    drepturi
    Dupa cate stiu lui Briatore i s-a ridicat suspendarea pe viata din toate competitiile FIA, deci este in toate drepturile (ceea ce ar sugera printre altele ca incidentul de la Singapore nu a fost chiar ce s-a spus ca este). Cit despre dreptate, este unul dintre cei mai competenti oameni din F1, asa cum spunea si "diesel08" si eu nu-i pun la indoiala spusele, are perfecta dreptate.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru