Bridgestone anticipează strategii cu două opriri la boxe în Canada

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 13.06.2010
Bridgestone susţine că piloţii vor opri de două ori la boxe în cursa din Canada din cauza degradării rapide a pneurilor supersoft.

Conform regulamentului sportiv pentru sezonul 2010, fiecare pilot trebuie să utilizeze în curse ambele tipuri de pneuri disponibile în weekendul respectiv.

În primele şapte mari Premii din acest an, cei mai mulţi piloţi au optat pentru strategii cu o singură intrare la boxe, însă situaţia se va schimba radical în Canada, potrivit celor de la Bridgestone.

Pneurile supersoft disponibile la Montreal se degradează foarte rapid, motiv pentru care producătorul japonez anticipează ca niciun pilot nu va fi capabil să efectueze un stint suficient de lung cu acestea pentru a opri o singură dată la standuri.

"Durabilitatea pneurilor supersoft la startul cursei va fi interesantă. Cursa începe la ora locală 12:00, când temperatura nu va fi foarte mare, astfel că performanţa pneurilor nu va fi afectată. Din datele pe care le avem, nu preconizam că pneurile supersoft vor fi foarte rapide, iar acest lucru, precum şi degradarea pe care am văzut-o deja, înseamnă că este improbabil să vedem strategii cu o singură oprire la boxe", a declarat Hirohide Hamashima, directorul departamentului de dezvoltare a pneurilor din cadrul Bridgestone.

Strategiile echipelor ar putea fi bulversate şi mai mult de eventuala apariţie a ploii, care nu este exclusă potrivit ultimelor rapoarte meteo.

Via | Bridgestone

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru