Bridgestone anunţa tipurile de pneuri pentru alte cinci Mari Premii

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 21.06.2010
Bridgestone a dezvăluit că va mări diferenţa dintre tipurile de pneuri disponibile pentru Marele Premiu al Germaniei.

Bridgestone, singurul furnizor de pneuri din Formula 1, a anunţat luni tipurile de pneuri pe care piloţii şi echipele le vor avea la dispoziţie începând de la Marele Premiu al Germaniei din luna iulie.

Aşa cum a anunţat săptămâna trecută, producătorul japonez a decis să mărească diferenţa dintre tipurile de pneuri, în speranţa ca spectacolul de pistă se va apropia de cel din Marele Premiu al Canadei.

Astfel, Marele Premiu al Germaniei va reprezenta o premieră în acest sens, întrucât piloţii vor fi nevoiţi să utilizeze pneurile supersoft şi hard, aflate practic la extreme în ceea ce priveşte duritatea acestora.

"Caracteristicile circuitului de la Hockenheim ne permit să aducem pneuri de la extreme. Acest lucru ne va oferi date importante pentru evaluare şi va fi interesant pentru cei care au solicitat diferenţe mai mare între pneurile alocate", a declarat Hirohide Hamashima, directorul departamentului de dezvoltare a pneurilor din cadrul Bridgestone.

Totuşi, japonezii vor reveni la diferenţa de un singur pas intre pneuri pentru următoarele patru Mari Premii.

Astfel, piloţii vor utiliza pneuri supersoft şi medium în Ungaria şi Singapore şi, respectiv, pneuri soft şi hard în Belgia îşi Italia.

"Hungaroring necesită o alocare a pneurilor mai moi pentru că obiectivul principal este aderentă. Spa şi Monza sunt circuite de viteză pentru maşini şi pneuri şi au nevoie de pneuri mai tari, din cauza căldurii. De asemenea, Singapore este un circuit stradal de viteza unde pneurile mai moi sunt mai moi", a mai precizat Hamashina.

Iată tipurile de pneuri oferite de Bridgestone până la Marele Premiu al statului Singapore:

 Mare Premiu
 Pneu 1
 Pneu 2
 Europa  supersoft  medium
 Marea Britanie
 soft  hard
 Germania  supersoft  hard
 Ungaria  supersoft
 medium
 Belgia  soft  hard
 Italia  soft  hard
 Singapore  supersoft  medium

 

Via | Bridgestone

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru