Buemi a pilotat un monopost Toro Rosso pe gheata

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 22.01.2010
Sebastien Buemi a pilotat un monopost Toro Rosso pe zapada si gheata in cadrul unui eveniment promotional al echipei.

Chiar daca demonstratia de Formula 1 programata in Canada pentru a marca revenirea circuitului de la Montreal in competitie a fost anulata, Scuderia Toro Rosso a profitat de prezenta pe continentul nord-american pentru a realiza un material promotional in alte locatii.

Evenimentul a avut loc tot pe zapada pe circuitul Gilles Villeneuve, dar si pe unul dintre lacurile inghetate aflate in apropiere. Pentru filmarea materialului promotional, Toro Rosso a avut la dispozitie un singur set de pneuri de iarna Bridgestone Potenza, astfel ca Sebastien Buemi, pilotul aflat la volan, a trebuit sa fie foarte atent in gestionarea acestora.

Pneurile de iarna pentru Formula 1 sunt produse de Bridgestone la fabrica din Tokyo si sunt prevazute cu 420 de ventuze pentru fiecare cauciuc fata si 588 de ventuze pentru cele spate. Ventuzele sunt realizate din wolfram si sunt "impachetate" intr-un invelis de aluminiu, iar montarea celor 2016 ventuze pe cele patru pneuri ale monopostului necesita o munca de 16 ore din partea inginerilor.

Designul pneurilor este similar cu cel al pneurilor de ploaie din Formula 1, iar amplasarea ventuzelor urmareste un anumit tipar pentru ca acestea sa reziste intr-un climat cat mai dificil.

Contrar asteptarilor, pneurilor de iarna din Formula 1 folosesc o tehnologie imprumutata de pe masinile de strada si realizate din componente moi care asigura o aderenta foarte buna. In acest mod, pneurile de iarna pentru Formula 1 pot fi utilizate la temperaturi mult mai scazute decat cele intalnite in mod curent la Marile Premii.

Via | Toro Rosso

Taguri: Buemi, Toro Rosso

Comentarii (4)

  • @DAniel
    Toro Rosso?!

    0 0
  • NeoGalaxy
    @Jolerto
    Da masina din poze este un Toro Rosso. Red Bull are niste dungi deasupra ventilatoarelor din aripile laterale. Aia si inca 2-3 mici diferente :))))))
    0 0
  • @Daniel
    "Scuderia Toro Rosso driver Sebastien Buemi in the cockpit of the Red Bull Racing F1 car"
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Mda
    Scuze, aia de sus este un Red Bull :))))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru