Buemi va concura pentru Toyota în cursa de 24 de ore de la Le Mans

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 10.02.2012
Sebastien Buemi va concura pentru Toyota în ediţia din acest an a cursei de 24 de ore de la Le Mans alături de Anthony Davidson.

Sebastien Buemi va completa rolul de pilot de rezervă al echipelor Red Bull cu o nouă experienţă în Campionatul Mondial de Anduranţă.

Elveţianul a fost confirmat ca unul dintre piloţii care va concura pentru Toyota cu noul TS030 Hybrid în sezonul 2012, printre etape numărându-se şi cursa de 24 de ore de la Le Mans.

"Sunt foarte mândru să fiu pilot Toyota la Le Mans, este un eveniment uriaş şi unul dintre cele mai mari din motorsport. De asemenea, este interesant să pilotez un hibrid, cred că acesta este viitorul şi este plăcut să văd Toyota că forţează în această direcţie. Am mai pilotat maşini hibride în trecut - prima şi a doua generaţie de Prius - dar TS030 Hybrid este altceva. Aştept cu nerăbdare să concurez cu el. Maşinile din clasa LMP1 sunt foarte rapide şi este un mediu profesionist, aşa că va fi o experienţă pozitivă", a declarat el.

Buemi va concura în aceeaşi maşină alături de Anthony Davidson, care a concurat în Formula 1 în 2007-2008 pentru SuperAguri, iar în sezonul trecut a fost pilotul de rezervă al echipei Mercedes GP.

Al treilea pilot al maşinii va fi Hiroaki Ishiura, în timp ce cealaltă maşină va fi gestionata de Alex Wurz, Nicolas Lapierre şi Kazuki Nakajima.

Via | Toyota

Taguri: Buemi, Le Mans, Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru