Buemi va pilota pentru Toro Rosso si in sezonul 2010

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 17.07.2009
Franz Tost a dezvaluit indirect ca Sebastien Buemi va ramane in cadrul echipei si in sezonul urmator, afirmand ca elvetianul isi va imbunatati performantele la Toro Rosso in 2010.

Sebastien Buemi este singurul debutant din Formula 1 in acest sezon, insa cu toate acestea si-a trecut in cont trei puncte, cu unul mai multe decat fostul sau coechipier Sebastien Bourdais.

Dupa terminarea primei jumatati de sezon, Franz Tost, seful Scuderiei Toro Rosso, si-a manifestat multumirea pentru performantele obtinute de elvetian si a sugerat ca Buemi are locul asigurat la Toro Rosso si anul viitor.

"Buemi a facut o treaba foarte buna pana acum. Trebuie sa luam in considerare ca, fiind singurul debutant de pe grila din acest an, este prima victima reala a interzicerii testelor din timpul sezonului. prin urmare, el nu a mai pilotat niciodata un monopost de F1 pe circuite precum Silverstone sau Nurburgring. Ce putem spune este ca Buemi va fi un pilot mult mai complet pentru sezonul 2010", a declarat Tost in cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al Toro Rosso.

Echipa patronata de austriacul Dietrich Mateschitz dispune in prezent de cel mai slab monopost din Formula 1, principalul motiv fiind legat de lipsa update-urilor majore.

Tost spune ca decizia de a introduce un singur pachet aerodinamic major in locul unor update-uri mai dese de importanta mai redusa a fost legata strict de aspectul financiar.

"Suntem singura echipa care nu a concurat niciodata cu un dublu-deflector, unul dintre elementele cheie ale performantelor monoposturilor din acest an. A fost o decizie financiara. Decat sa avem costuri generate de update-uri constante am ales sa mentinem costurile asteptand, inainte de a oferi un pachet major care isi va face debutul la Marele Premiu al Ungariei. In al doilea rand, in afara de dezvoltarea limitata a monopostului, am avut un pilot care nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor", a explicat Tost, facand referire directa la Sebastien Bourdais, concediat joi de echipa ca urmare a rezultatelor sale modeste.

Tost sustine ca Toro Rosso va fi capabila sa revina la forma din a doua jumatate a sezonului trecut prin intermediul update-ului pregatit pentru cursa de la Hungaroring. "Ne asteptam ca prin intermediul acestui update tehnic sa revenim la nivelul de competitivitate pe care l-am demonstrat in a doua jumatate a sezonului trecut".

Toro Rosso a obtinut o victorie istorica in ultima parte a sezonului precedent, dupa ce Sebastian Vettel a dominat autoritar Marele Premiu al Italiei.

Franz Tost nu a facut niciun comentariu referitor la pilotul care il va inlocui pe Sebastien Bourdais in cadrul echipei la Marele Premiu al Ungariei.

Via | Toro Rosso

Taguri: Buemi, Toro Rosso

Comentarii (1)

  • Decizie nedreapta
    Concedierea lui Bourdais mi se pare nedreapta mai ales acum inaintea MP al Ungariei, pentru care echipa anunta imbunatatiri majore ale monopostului.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru