Button a scăpat nevătămat după un atac armat

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 07.11.2010
Jenson Button a scăpat nevătămat în urma unei tentative de jaf armat asupra maşinii cu care plecase de la circuitul de la Interlagos spre hotel.

Marele Premiu al Braziliei şi-a câştigat în ultimii ani o reputaţie nefastă pentru numeroasele incidente neplăcute în care este implicat personalul Formulei 1, însă lucrurile au căpătat sâmbăta accente dramatice.

La finalul calificărilor de la Interlagos, Jenson Button se îndrepta spre hotelul în care este cazat în momentul în care maşina sa a fost atacată de un grup de agresori înarmaţi. Pilotul echipei McLaren a reuşit să scape nevătămat ca urmare a faptului că maşina era blindată şi condusă de un poliţist special antrenat pentru astfel de evenimente, tocmai ca urmare a reputaţiei pe care şi-a construit-o în timp Sao Paulo.

"Sâmbătă seara, pe drumul de la Interlagos la Morumbi, mai mulţi agresori înarmaţi au încercat să abordeze maşina care îl transporta pe Button. Nici Button, nici ceilalţi pasageri nu au fost răniţi. McLaren Mercedes le-a oferit ambilor piloţi vehicule blindate conduse de şoferi poliţişti, care au fost antrenaţi în tehnicile de evitare şi erau înarmaţi.

Şoferul poliţist al maşinii lui Buitton a reacţionat rapid şi, folosind tehnicile de evitare, şi-a forţat rapid drumul în trafic, ferindu-i pe Button şi ceilalţi pasageri de orice pericol până la hotel", se precizează într-un comunicat de presă al echipei McLaren.

Alături de campionul mondial, în maşină se mai aflau tatăl său, fizioterapeutul Mike Collier şi managerul Richard Goddard. La rândul său, Button a admis că s-a speriat foarte mult în momentul în care a realizat că gresorii poartă arme.

"Am văzut un câine ieşind afară. Era foarte drăguţ. Următorul lucru pe care l-am văzut a fost un om cu o armă. Şoferul nostru a accelerat maşina. În momentul acela am văzut 6 oameni, toţi purtând arme de foc. Şoferul meu a fost legendar. A fost foarte înfricoşător. Nu ştiu dacă ei au ştiut împotriva cui au încercat să creeze o ambuscadă. Am spus "Chestia aia nu este o armă?" şi, imediat ce am spus asta, şoferul a accelerat", a declarat britanicul potrivit publicaţiei Daily Mail.

Acesta nu a fost însă singurul incident de acest gen petrecut sâmbăta.

Trei ingineri ai echipei BMW-Sauber au fost jefuiţi în momentul în care părăseau circuitul, în timp ce doi fotografi au descoperit că lentilele aparatelor foto le-au fost furate chiar pe circuit.

În urma incidentelor, poliţia locală a decis să sporească efectivele de siguranţă pentru toate echipele pe drumul de la hotel la circuit. De asemenea, poliţia a recomandat personalul Formulei 1 să nu mai poarte uniformele specifice în afara circuitului, pentru a nu deveni ţinte pentru potenţialii agresori.

Via | McLaren | Daily Mail

Comentarii (10)

  • teroare
    incredibil ce salbaticie e in tara cafelei...chiar nu se poate de "rezolvat" banditismul asta....mda, pacat
    10 0
  • Diesel
    Atac armat
    Asta se intampla intr-o tara paupera fracturata social cu criminalitatea cea mai ridicata.Faptul ca o mana de oameni avuta a construit un circuit de F1 nu rezolva situatiile limita.Brazilia este locul unde se ofera doar circ, nu si paine.
    Revenind la subiect, e foarte bine ca si-au luat masuri de siguranta.
    10 0
  • sao paolo
    la sfarsitul anilor 90 sau inceputul anilor 2000 echipei jaguar le-au fost furate laptopurile pe care mai tarziu le vindeau in preajma cicuitului.

    in brazilia urmeaza sa se desfasoare cm de fotbal si jocurile olimpice atunci sa vezi.
    10 0
  • offtopic
    Ne dam seama ca problemele noastre vis a vis de cine si cum va castiga astazi, polemicile de aici nu valoreaza nimic in comparatie cu ceea ce se intampla in realitatea cotidiana.Cateodata cineva trebuie sa ne zgaltaie putin ca sa ne trezim.Globarizarea nu rezolva problemele punctuale.Nici macar in sport.Cu scuzele de rigoare pentru offtopic.Sunt putin trist, astazi este inmormantat un personaj care mi-a marcat intr-un anumit mod tineretea.D-zeu sa-l odihneasca.
    8 0
  • ???
    si in cazul in care button nu se afla intr-o masina blindata ce se intampla? toti pilotii din formula 1 au la dispozitie masini blindate sau numai cei 2 piloti mclaren?
    4 0
  • scuderia
    Ar trebui sa aiba toti, insa cei de la Hispania ma indoiesc ca au banii necesari.
    3 0
  • @scuderia
    Toti pilotii au masini blindate la Interlagos. Button a fost intr-un Mercedes clasa B cu geamuri fumurii. Se spune ca atacatorii nu stiau ca e vorba despre un pilot de Formula 1 si ca l-au atacat doar pentru ca era vorba despre o masina de lux.

    Problema este ca Button (la fel ca Hamilton) are dreptul sa circule doar cu masini Mercedes, pentru ca germanii sunt partenerii echipei McLaren.
    5 0
  • andrei
    Ferrari
    Si mai fac astia misto de Romania
    4 0
  • Diesel
    tot offtopic - Dumnezeu si-a luat oamenii buni langa el. Dupa Pittis, Tatiana Stepa, acum simbolul Cenaclului. La adio, maestre!
    5 1
  • ally
    Si Stefan..asa este.In ritmul asta nu ne mai ramane mare lucru..
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru