Button a schimbat componente la motor şi va fi penalizat în timpul cursei

de Daniel Popescu
Duminica, 07.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jenson Button va fi penalizat printr-un drive-through în Marele Premiu al Canadei întrucât a înlocuit pentru a cincea oară două dintre componentele unităţii de propulsie furnizate de Honda.

Jenson Button nu a putut participa în calificările pentru Marele Premiu al Canadei în urma unei defecţiuni la sistemul ERS suferite în finalul ultimei sesiuni de antrenamente libere.

Britanicul urmează astfel să plece de pe ultima poziţie a grilei de start, însă McLaren a anunţat duminică că a fost nevoită să înlocuiască componentele MGU-H şi turbina unităţii de propulsie. El a ajuns deja la al cincilea exemplar din cele două componente, în condiţiile în care un pilot poate folosi doar patru pe sezon.

Teoretic, în această situaţie, britanicul ar fi trebuit penalizat pe grila de start, însă pedeapsa a fost convertită într-o penalizare de tip drive-through în timpul cursei, ca urmare a faptului că pilotul pleacă ultimul.

McLaren va decide cu puţin timp înainte de startul cursei dacă va Button va pleca de pe grila sau din pitlane, pentru a evita un accident în primele viraje.

Via McLaren

Comentarii (1)

  • intr-un singur bilet F1 si circ. Honda e cu circul
    15 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru