Button, desemnat cel mai bun pilot al anului

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 07.12.2009
Jenson Button a castigat trofeul pentru cel mai bun pilot din sporturile cu motor in anul 2009 din partea prestigioasei publicatii Autosport.

Publicatia britanica Autosport a organizat duminica seara gala anuala de decernare a premiilor Autosport Awards, prin care cei mai buni piloti din sezonul 2009 sunt recompensati simbolic pentru performantele obtinute pe parcursul anului.

Formula 1 a fost reprezentata din plin, iar capul de afis a fost tinut de campionul mondial Jenson Button. Acesta a fost declarat cel mai bun pilot de curse in 2009, castigand astfel duelul cu Rubens Barrichello, Lewis Hamilton, Nico Hulkenberg sau Sebastian Vettel. In plus, Button a castigat trofeul si pentru cel mai bun pilot britanic din sporturile cu motor.

Englezul nu ar fi reusit sa castige titlul mondial fara utilizarea monopostului Brawn GP, iar acest lucru a fost confirmat si de publicatia Autosport. Astfel, monopostul BGP001 a fost desemnat drept cel mai bun din sporturile cu motor in acest an.

Un alt premiu a fost castigat de celebrul design Adrian Newey pentru performantele obtinute pe parcursul carierei sale. Considerat drept unul dintre cei mai buni designeri din Formula 1, britanicul a "desenat" monopostul Red Bull din acest sezon, care a fost foarte aproape de a cuceri titlul mondial.

Anterior, Newey s-a bucurat de mult succes cu monoposturile "desenate" pentru Williams si McLaren.

De asemenea, Ron Dennis, presedintele McLaren Group, a primit trofeul Gregor Grant pentru rezultatele obtinute in sporturile dcu motor pe parcursul carierei. Acelasi trofeu, insa la categoria echipelor, a fost castigat de Ferrari.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru