Button: "Monoposturile de F1 vor fi aproape la fel de lente ca cele de GP2"

de Daniel Popescu
Marti, 04.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jenson Button anticipează că monoposturile de Formula 1 vor fi aproape la fel de lente ca cele de GP2 pe anumite circuite în prima parte a sezonului 2014.

Esential 4.397 secunde este intervalul de timp cu care cel mai rapid monopost de la Jerez a fost mai lent decat in prima sesiune de teste din 2013
Prima sesiune de teste de pe circuitul de la Jerez a evidenţiat că noile monoposturi pentru sezonul 2014 sunt cu câteva secunde mai lente decât cele de anul trecut. Cel mai bun timp al sesiunii, stabilit de Kevin Magnussen (McLaren), a fost cu 4.397 secunde mai lent decât cel mai bun timp al sesiunii de anul trecut.

De altfel, analiştii se aşteptau la o scădere cu aproximativ patru secunde pe tur, însă noile cifre arată că diferenţele dintre monoposturile de Formula 1 şi cele de GP2, principala competiţie suport pentru Marele Circ, se vor estoma semnificativ. De altfel, Jenson Button anticipează că, pe unele circuite, monoposturile de Formula 1 vor fi aproape la fel de lente ca cele de GP2.

Pe anumite circuite, monoposturile de GP2 vor fi mult mai apropiate.

Pe circuitele de viteză vom fi mai rapizi, dar nu cu mult.

Jenson Button
Pilot McLaren
"Pe anumite circuite, monoposturile de GP2 vor fi mult mai apropiate. Pe circuitele de viteză vom fi mai rapizi, dar nu cu mult, dar până la urmă a fost abia primul test cu un nou pachet. Credem că pneurile medium sunt cu jumătate de secundă mai lente decât cele de anul trecut. De asemenea, monoposturile sunt mai grele, ceea ce înseamnă că sunt mai lente cu circa 1.2 secunde. Asta înseamnă deja 1.6 - 1.8 secunde din numai două schimbări", a declarat pilotul echipei McLaren.

Pe de altă parte, Button consideră că monoposturile vor deveni din ce în ce mai rapide pe parcursul sezonului, pe măsură ce inginerii vor îmbunătăţi performanţele.

"Când vom merge la prima cursă toată lumea va fi mult mai rapidă, iar apoi după trei curse vom câştiga din nou timp, o secundă sau ceva de genul ăsta. S-ar putea că până la sfârşitul anului 2013 să nu fim prea departe de timpii de anul trecut, ci la numai două secunde", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (5)

  • Cred ca Button a uitat sa puna in calcul si mersul la econom care va aparea la un moment dat,pentru a putea gata cursele si pentru a mai avea cantitatea necesara in rezervor...
    Deci raman reticent ca se vor mai apropia la doua secunde de cele de anul trecut.
    10 3
  • qwerty
    Nu va speriati, Button se refera la monoposturile McLaren.
    27 10
  • am o nedumerire! Daca monopostrurile de GP 2 sunt lente, care categorie are monoposturi rapide ?
    6 2
  • @popicul: IndyCar:))
    Sa inteleg ca daca masinile de top vor fi "aproape" la fel de lente ca cele din GP2, Marussia si Caterham vor fi "aproape" la fel de lente ca cele din GP3?
    13 0
  • Ha,ha,ha...
    Prefer sa fie "lente" dar foarte apropiate ca si timpi,decat "rapide" si la diferente de secunde.... ;) !
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru