Button: "Performanţa monopostului McLaren, mai importantă decât fiabilitatea"

de Daniel Popescu
Miercuri, 01.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jenson Button consideră că McLaren ar trebui să se concentreze pe performanţa monopostului în detrimentul fiabilităţii pentru a avea şanse să lupte în frunte în sezonul 2016.

McLaren a fost afectată de numeroase probleme de fiabilitate pe parcursul acestui sezon, cauzate în special de noua unitate de propulsie dezvoltată de Honda.

Jenson Button consideră însă că McLaren trebuie să se concentreze pe îmbunătăţirea performanţei în detrimentul fiabilităţii, cu scopul de a avea şanse reale să lupte în frunte în sezonul următor.

"Nu te poţi aştepta să lupţi cu Mercedes în 2016 dacă în acest an termini la două secunde în spatele lor. vrem să terminăm curse şi vrem ca fiabilitatea să fie bună, dar personal aş prefera să văd o îmbunătăţire a ritmului de cursă, chiar dacă fiabilitatea cade pe planul doi", a declarat el.

Pe de altă parte, Button insistă că îşi doreşte să rămână la McLaren şi în sezonul 2016, însă admite că nu ştie dacă McLaren îi va prelungi contractul.

"Mai târziu va trebui să mă uit unde mă duce viitorul. În acest moment, chiar dacă este dificil, mă bucur de provocarea cu Fernando Alonso şi echipa şi asta este cel mai important", a adăugat el.

Via GMM

Comentarii (7)

  • este o vorba veche in F1

    este mai usor sa faci fiabil un monopost rapid,
    decat sa faci rapid un monopost fiabil ...

    asa k eu ii dau dreptate
    22 1
  • serban
    Un tip cu mintea acasă, nu ca și celălalt pe care din "progrese semnificative cursă de cursă" nu-l mai scoți !
    12 9
  • Vorbele?...Se pot imbraca elegant, dar in absenta faptelor raman... goale!
    Motiv pentru care ma intreb daca nu cumva principalii lor sponsori n-au inceput deja sa-i priveasca pe sub sprancene. Azi vorbe, maine vorbe, fapte.... As spune ca 2016 va fi anul hotarator pt.McLaren: DA sau BA(au facut sau n-au facut o treaba buna, mai este o echipa de valoare sau a ramas o istorie?) Pacat de ei, de cum au ajuns, cu toate ca niste McLaren-uri si/sau Ferrari-uri ca pe vremuri ar fi sters orice speranta la podium pentru celelalte echipe precum Williams, Red Bull, Mercedes, Renault s.a.
    7 1
  • mobius
    Este greu de crezut si cu atat mai greu de acceptat ca in ultimul timp rezultatele din F1 sunt influentate. Cineva doreste anumite lucruri (cineva din F1) si culmea lucrurile chiar se intampla. Asa se face ca de ani buni echipele de traditie sunt in afara performantei.
    5 2
  • mobius
    In ce-l priveste pe Button, ma face sa-mi schimb impresia despre el. Cum sa ai rezultate cu un monopost performant daca nu poti termina cursa, degeaba ai cel mai rapid monopost daca in turul 2,3 sau 4 abandonezi. Nu-l cred prost, este exclus, este ceva mai grav din pacate a vrut sa se detaseze de Alonso.
    7 2
  • un articol foarte misto despre motivele pentru care merita sa ne mai uitam la F1 ... mie mi-a placut,

    si cred k cei de la SkySports au dreptate :)

    http://www1.skysports.com/f1/news/12536/9898231/25-reasons-to-be-positive-about-f1
    4 0
  • @soxt Multe dintre motivele alea pică din start. Probabil sunt pentru cei care acum află de Formula 1. Dacă te uiți de ceva ani, îți dai seama că sunt niște porcării. N-are rost să le analizăm, că își dă fiecare seama despre ce e vorba.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru