Button: "Testele ar putea fi decisive pentru titlul mondial"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 04.01.2010
Jenson Button considera ca sesiunile de teste din aceasta iarna pot fi decisive in stabilirea clasamentului din 2010, in absenta evaluarilor din timpul sezonului.

La fel ca in 2009, testele din timpul sezonului 2010 sunt interzise cu scopul de a reduce costurile din Formula 1, astfel ca luna februarie va fi singura perioada a anului in care echipele vor putea pregati corespunzator monoposturile.

Tocmai de aceea, campionul mondial crede ca testele din februarie pot fi decisive in stabilirea echipei care va castiga in sezonul care va incepe la mijlocul lunii martie.

"Urmatoarele 10 saptamani pot decide in buna masura destinul titlului mondial din 2010, asa ca este crucial sa incepem puternic testele. Sunt mai motivat ca niciodata sa lucrez cu echipa si inginerii si sunt optimist in privinta acestui an", a declarat englezul pentru site-ul oficial al echipei McLaren.

Button crede ca in prezent este prea devreme sa discute despre titlul mondial, insa spera sa isi pastreze trofeul cucerit anul trecut. "Evident, obiectivul meu este sa pastrez numarul 1 pe monopost cat mai mult timp posibil. Dar in acest moment este putin cam devreme sa vorbim despre titlul mondial.

Coloana vertebrala a oricarui titlu este construita pe o pregatire buna, munca, concentrare si dedicatie", a mai precizat el.

Intrucat testele vor incepe in luna februarie, Button isi va petrece luna ianuarie alaturi de angajatii echipei McLaren de la Woking, cu scopul de a se adapta la cultura noii sale echipe. Desi a semnat cu McLaren in luna noiembrie, Button nu a avut inca prilejul de a discuta fata in fata cu Lewis Hamilton, lucru dezvaluit chiar de noul sau coechipier.

"Drumurile noastre nu s-au intersectat de cand Button a fost numit pilot la McLaren in noiembrie. Vom incepe sa lucram impreuna pentru prima oara in aceasta luna, cand vom fi impreuna la Woking, iar apoi la lansarea monopostului si la teste", a explicat Hamilton.

Campionul mondial al sezonului 2008 a admis ca trebuie sa lucreze in echipa cu Button pentru a dezvolta impreuna un monopost cat mai bun pentru sezonul 2010. "Vom imparti in mod egal zilele de teste dinaintea sezonului si va fi important sa impartim informatiile intre noi pentru a ne asigura ca fortam in aceeasi directie.

Obiectivul nostru comun este sa transformam MP4-25 intr-un monopost rapid cat mai repede. Numai dupa ce realizam acest lucru putem incepe sa ne gandim la victorii si, eventual, la titlul mondial", a mai spus Hamilton.

Via | McLaren

Comentarii (2)

  • :))
    omul asta chiar crede ca va cucerii vreo data titlul mondial la mclaren...:))nici el nu crede ce zice...
    0 0
  • Button campionul !
    Nu sunt fan Hamilton , nu sunt fan McLaren , sunt fan F1 . Este adevarat ca am si eu favoritul meu , insa , daca Button crede ca va fi vreodata in fata lui Hamilton se inseala ; nu ca Hamilton ar fi un mare campion , insa este cu siguranta peste Button Doar in visele sale nocturne poate fi in fata lui Hamilton . El a devenit campion datorita geniului numit Brawn .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru