Calificările de la Suzuka au fost amânate până la ora 09:30

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 09.10.2010
Calificările pentru Marele Premiu al Japoniei au fost amânate până la ora 09:30 din cauza ploii torenţiale care s-a abătut asupra circuitului de la Suzuka.

Comisarii de cursă de la Suzuka au decis să amâne cu 30 de minute startul calificărilor contând pentru Marele Premiu al Japoniei. Motivul este legat de ploaia torenţială care s-a abătut asupra circuitului de la Suzuka şi care a bulversat şi ultima sesiune de antrenamente libere, în care doar 2 piloţi au efectuat tururi cronometrate.

Potrivit informaţiilor disponibile în acest moment, comisarii aşteaptă să vadă dacă ploaia va scădea în intensitate în următoarele ore. Întrucât în Japonia începe să se insereze în jurul orei locale 17:30, calificările trebuie să înceapă cel târziu la ora locală 16:30, ceea ce corespunde orei 10:30 în România. În cazul în care acest lucru nu va fi posibil, calificările vor avea loc cel mai probabil duminică dimineaţa la ora locală 10:00, ora 04:00 în România, cu atât mai mult cu cât se anticipează că duminică cerul va fi senin.

Conform regulamentului, nu exista o procedură standard pentru astfel de cazuri, existând inclusiv posibilitatea ca grila de start să fie stabilită în mod arbitrar în funcţie de anumite criterii.

Până la ora începerii calificărilor, Automarket vă va ţine permanent la curent cu evoluţia evenimentelor de la Suzuka în cadrul acestui articol.

08:05: Următorul anunţ cu privire la ora de începere a calificărilor va fi făcut la 08:20.

08:20: Calificări au fost amânate până la ora locală 15:00, ora 09:00 în România.

08:25: Următorul anunţ cu privire la ora de începere a calificărilor va fi făcut la ora 08:50.

Întrucât ploaia continua să cadă cu putere la Suzuka, este foarte posibil ca sesiunea de calificări să fie amânată pentru duminica.

08:50: Calificările au fost amânate până la ora 09:30.

08:55: Următorul anunţ cu privire la ora de începere a calificărilor va fi făcut la ora 09:20. În ultimele trei ore, pe circuitul de la Suzuka a plouat cu 26 litri/m2.

08:57: În următoarele nouă ore sunt aşteptate precipitaţii de aproximativ 50 litri/m2 înainte ca ploaia să înceteze şi cerul să se însenineze.

09:20: Calificările au fost amânate până duminică.

Comentarii (17)

  • Calificari
    daca va intereseaza transmisiunea BBC - Lee McKenzie is on ;)
    http://www.vipstand.net/watch/7346/1/watch-formula-1-japanese-grand-prix-suzuka---qualification.html
    9 0
  • Ivanoff
    @Ally
    Ally,you are great!!!
    Din pacate trebuie si astazi sa merg la job si singura posibilitate de a vedea calificarile este aceasta...
    Merci!
    2 0
  • Ploaia...
    Multumim ally_great !
    In alta ordine de idei, aceste amanari succesive ii dau sansa lui Hamilton, sa i se "repare" pe indelete monopostul...
    1 0
  • Offtopic
    In cazul in care vreti sa revedeti antrenamentele de "dimineata", puteti urmarii si urmatorul stream:
    http://www.atdhe.net/24656/watch-formula-1-japanese-grand-prix-practice
    0 0
  • Poate
    daca ploaia s-ar opri.... situatia arata extrem de relaxata acolo si ploaia pare sa se inteteasca. Daca sesiunea de calificari se va amana pe maine, va fi o zi complicata pentru toti pilotii.
    0 0
  • @ally_great
    Eu sunt sigur 100% ca vor fi amanate pentru duminica, in special pentru ca vremea va fi buna. Si oricum, in Japonia se apropie seara :)
    1 0
  • Calificarile si cursa pentru duminica...?
    Cred ca se vor amana aceste calificari, desi se preconizeaza aceleasi averse si maine dimineata, vreme ceva mai buna preconizandu-se dupa ora locala 12 si in cazul vreunui accident in timpul calificarilor, in cursa cu greu va mai fi timp pentru reparatii...
    0 0
  • Ploua
    ca in Forrest Gump - parca din asfalt :D la standuri s-a pornit competitia cu barcute. Ne "vedem" maine la fel de matinali. O zi frumoasa sa aveti!
    0 0
  • BBC... eddie jordan ...ploaie
    Offtopic
    Singurul fapt care mi-a atras atentia in mod negativ din stream-ul BBC, a fost bineinteles Eddie Jordan, care s-a lansat inca o data in discursul sau retoric si etern impotriva lui Michael..., dar stiti ca oamenii la batranete, incep sa dea in mintea copiilor...!
    Dupa cum aratau previziunile de ploaie pe hartile de la pupitrele echipelor (precum spunea si "conationalul" nostru Gascoine), nu cred ca se mai reia cursa astazi, dar sa mai asteptam si ultima intrare pe pista a safety-carului si dupa aceea putem sa mergem la ... culcare... :)
    P.S. Eddie parca ar fi Miki al nostru...cel de la TVR...
    0 0
  • 2 x duminica
    S-au amanat pentru duminica!
    0 0
  • Oficial: calificarile vor fi duminica
    Vom avea in aceeasi zi si calificari si cursa ! Va fi incitant, deoarece nu cred ca vremea va fi buna maine dimineata pentru calificari...
    0 0
  • @hoyad
    Probabil vor incerca sa puna calificarile cat mai tarziu, undeva spre ora locala 11:00 sau chiar 12:00.
    2 0
  • Suzuka
    Va fi o "nebunie" de zi maine...dimineata !
    Cred ca mi-as dori sa vad o cursa cu ploaie, despre calificari ce sa mai zic..., oricum circuitul este frumos, asa cum se spune, este un Spa asiatic !
    P.S. Vom afla si ora de re-start a calificarilor mai tarziu.
    Sunt curios cat de aproape o vor pune fata de cursa...si sunt de acord cu Daniel cand estimeaza startul in jurul orei 11 (desi va fi mai racoare si pista mai rece decat la ora standard de calificari) , insa si maine se mai pot produce intarzieri... :)
    0 0
  • Niculae
    Calificarile la "Zuzuka" s-au amanat dar cursa de barcute m-a tinut cu sufletul la gura :P Asteptam totusi... sa vad mai multe modele :)))))
    3 0
  • salutare
    o tampenie!!!!!!De ce s-au amanat calificarile????doar pentru ca a plouat????parca ar fi fost primele calificari pe ploaie din istoria F1!!!!!!!!!daca se intampla ca maine in calificari sa faca unul dintre pilotii aflati in lupta pentru titlu un accident,inseamna ca si-a compromis de tot weekendul!!!!
    Pentru a nu se face interpretari ma refeream la Webber sau Alonso!!!!!!!!!
    in alta ordine de idei,avand in vedere cat de 'mult se iubesc'fanii Ferrari si Mclaren de pe la noi,Webber,in momentul de fata e cel mai iubit pilot.Ganditi-va,fanii Ferrari il vor castigator pe Webber,in fata lui Hamilton si Button,iar fanii Mclaren il vor castigator in fata lui Alonso:))N-am mai spus nimic de Vettel,pentru ca el,are deja fanii lui,in schimb Webber nu e prea 'iubit',pe la noi!!!!!!!
    0 0
  • @mad79
    Am asistat tampi la cum ploua in genul Malaezia 2009 (ca sa iti faci o idee) si cum se tot amana cu inca o jumatate de ora aceasta asteptare. Dupa 1 ora si cateva minute, am abandonat si eu tv-ul - chiar nu mai avea rost sa stau sa astept ce? :D Asa ca mai bine pt tine ca nu te-ai obosit sa te trezesti ;) Si Vettel e iubit pe la noi, in Turcia si cred ca si in Germania:)) iar Webber - sustinatorii din Ozz :P
    0 0
  • Niculae
    Eu nu m-am speriat de ploaie pe cat m-am speriat de avalansa.... semnelor de exclamare... folosite... fara nici un sens?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru