Caterham ar putea rămâne fără pneuri în Japonia din cauza datoriilor către Pirelli

de Daniel Popescu
Marti, 23.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Caterham este în pericol să nu primească pneuri pentru Marele Premiu al Japoniei din cauza datoriilor pe care le are către Pirelli.

Situaţia financiară nu este cea mai uşoară. Am moştenit o situaţie mai mult decât critică.

Manfredi Ravetto
Sef Caterham
Caterham traversează în continuare dificultăţi financiare chiar şi după preluarea echipei de către un grup de investitori care a preferat să-şi păstreze anonimatul.

Echipa înregistrează datorii la mai mulţi furnizori, iar unul dintre aceştia este Pirelli, unicul producător de pneuri din Formula 1.

Publicaţia olandeză De Telegraaf susţine că Pirelli i-a avertizat pe oficialii echipei că nu le va furniza pneuri pentru Marele Premiu al Japoniei de la sfârşitul săptămânii viitoare dacă nu achita măcar o parte din facturile restante.

Manfredi Ravetto, noul şef al Caterham, a admis că echipa traversează o perioadă dificilă, însă insistă că noii proprietari au salvat echipa de la închidere înaintea Marelui premiu al Marii Britanii.

"Cred că echipa noastră nu ar fi concurat la Silverstone. Acesta este adevărul.

De când au venit noii proprietari, cred că am reuşit nu numai să concurăm la Silverstone, ci şi să sosim în Singapore. Nu este o misiunea prea uşoară. Situaţia financiară nu este cea mai uşoară. Am moştenit o situaţie mai mult decât critică", a precizat el.

Christijan Albers, fostul şef al echipei, a demisionat recent din funcţie sub pretextul unor motive personale. Presa internaţională speculează însă că olandezul a plecat pentru că şi-a dat seama că există şanse minime ca echipa să ajungă la finalul sezonului din cauza datoriilor acumulate.

Via GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru