Chandhok, aproape de a deveni pilot de rezervă la Lotus

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 02.02.2011
Karun Chandhok negociază cu Lotus pentru un post de pilot de rezervă, în timp ce Pedro de la Rosa va testa în continuare pentru Pirelli.

Sesiunea de teste de la Valencia reprezintă o bună oportunitate nu doar pentru evaluarea noilor monoposturi, ci şi pentru clarificarea unor contracte de importanţă mai mică pentru sezonul următor. Lotus se afla în căutarea unui pilot de rezervă după concedierea lui Fairuz Fauzy, iar cel care l-ar putea înlocui pe malaezian este Karun Chandhok, fostul pilot al echipei Hispania Racing. Cele două părţi se afla în prezent în stadiul de negocieri, chiar dacă indianul este prezent la Valencia în echipamentul celor de la Lotus.

"În acest moment sunt încă discuţii. Nimic nu este încă confirmat şi am venit aici pentru a vedea cum lucrează echipa şi pentru a discuta cu Tony Fernandes (n.r - şeful Lotus) şi Mike Gascoyne (n.r - directorul tehnic al Lotus). Sigur că ar fi frumos să continui în F1, dar încă nu este nimic finalizat", a declarat indianul.

La rândul său, Fernandes a confirmat că Chandhok este pe listă scurtă a celor de la Lotus pentru un rol de pilot de rezervă.

"Karun a venit aici ca oaspete.

Nu sunt genul de om care să grăbească lucrurile. Vrem un pilot de rezervă care să fie bun pentru noi, iar Karun este cu siguranţă pe listă. Pentru mine este vorba de un efort de echipă şi vreau ca echipa să se simtă confortabil", a precizat el.

***

Între timp, veteranul Pedro de la Rosa este foarte aproape să rămână în poziţia de pilot de teste pentru producătorul italian de pneuri Pirelli în cazul în care nu va găsi un rol similar la o altă echipă, lucru puţin probabil în acest moment.

"Pedro va rămâne alături de noi cu excepţia cazului în care găseşte un post de pilot în altă parte. Asta nu pare foarte probabil în F1 în acest moment, aşa că suntem foarte mulţumiţi că Pedro să continue alături de noi", a declarat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli.

Via | Autosport | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru