Circuitul de la Silverstone va avea un nou layout

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 08.12.2009
Configuratia circuitului de la Silverstone va fi modificata pentru cursa de MotoGP de anul viitor, iar organizatorii spera ca layout-ul sa fie utilizat si pentru cursa de Formula 1.

Incepand din sezonul 2010, circuitul de la Silverstone va gazdui si curse din Campionatul Mondial de Motociclism (MotoGP), iar organizatorii deruleaza in prezent un program de modernizare a circuitului pentru acest eveniment.

Noua configuratie a circuitului ar putea fi utilizata si pentru cursele de Formula 1, dupa ce organizatorii au ajuns la o intelegere cu Bernie Ecclestone pentru gazdui Marele Premiu al Marii Britanii pana in 2026. Totusi, noua configuratie trebuie aprobata de FIA, iar in cazul in care forul mondial nu isi va da acordul cursa de F1 din 2010 se va desfasura pe circuitul initial.

Modificarile au in vedere zona de mijloc a circuitului (cercul gri din fotografia alaturata), care va fi modificata pana in luna martie pentru ca spectatorii prezenti in tribune sa aiba o vedere mai buna asupra evenimentelor de pe pista. Noua sectiune poarta numele Arena si va transforma circuitul de la Silverstone intr-unul mai rapid decat versiunea actuala, iar capacitatea tribunelor va creste pentru a face fata fluxului de spectatori din timpul weekendului.

Via | Silverstone

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru