Comisarii de cursa se tem de KERS

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 03.02.2009
Comisarii de cursa care vor fi prezenti pe circuite in sezonul 2009 si-au exprimat ingrijorarea referitoare la securitatea tehnologiei KERS.

Tehnologia KERS, care va fi introdusa in Formula 1 incepand din sezonului 2009, ridica inca numeroase probleme de securitate atat pentru echipe, cat si pentru comisarii de cursa prezenti la marginea pistei.

Acestia din urma si-au exprimat nemultumirea ca, in cazul in care un pilot are un accident pe circuit, monopostul ar putea cauza socuri electrice primului comisar care se apropie de masina.

FIA a anuntat ca toti comisarii de cursa vor purta manusi, insa unul dintre acestia este sceptic in aceata privinta. "Sunt circa 350 de comisari de cursa la Silverstone in ziua cursei si toti vom avea aceste manusi magice? Personal ma indoiesc. Poate vom avea o pereche de masini pe post, adica 26 de perechi in total, ceea ce este o problema cand ai intre 6 si 10 comisari de cursa pe post", a explicat unul dintre comisarii de cursa in cadrul unui e-mail trimis publicatiei online GPUpdate.net.

Temerile comisarilor de cursa sunt explicabile prin prisma socului electric suferit de unul dintre mecanicii BMW-Sauber cand echipa germana a testat o versiune preliminara de KERS in vara anului trecut.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru