Constructorul Lotus a împrumutat Lotus F1 Team cu 30 de milioane de lire

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 12.04.2012
Constructorul Lotus a dezvăluit că a acordat celor de la Lotus F1 Team un împrumut de 30 de milioane de lire sterline în schimbul căruia echipa îşi va păstra actualul nume până în 2017.

Lotus F1 Team a anunţat cu o săptămână în urmă încetarea contractului de sponsorizare cu constructorul britanic omonim, însă a precizat că îşi va păstra actualul nume cel puţin până în 2017.

Presa internaţională a fost surprinsă că Lotus nu îşi va schimba numele în absenţa unei investiţii din partea constructorului britanic şi a lansat numeroase speculaţii cu privire la problemele financiare ale acestuia din urmă.

Totuşi, Group Lotus a clarificat miercuri seară situaţia după ce a anunţat că echipa şi-a păstrat numele datorită unui împrumut de 30 de milioane de lire sterline pe care l-a acordat companiei Genii Capital, care deţine team-ul cu sediul la Enstone. În cazul în care Genii Capital nu va putea restitui împrumutul, Proton, compania care deţine constructorul Lotus, poate primi 10% din acţiunile Lotus F1 Team.

"Lotus F1 Team şi Group Lotus au revizuit relaţia comercială. Nouă înţelegere marchează implicarea continuă a Group Lotus în echipă şi în sport.

Logo-ul Group Lotus şi drepturile de marketing rămân neafectate de nouă înţelegere cel puţin până în 2017. Nouă înţelegere a fost realizată după ce Proton a oferit Genii Capital un împrumut de 30 de milioane de lire sterline rambursabil în trei ani."

"Pentru a asigura împrumutul, Genii a folosit 100% din bunurile echipei de F1 şi, conform condiţiilor împrumutului, Proton a obţinut drepturile pentru numele fabricii, maşinilor, computerelor, birourilor şi sediului Lotus F1 Team. În plus, Proton îşi păstrează dreptul de a achiziţiona 10% din acţiunile echipei. O altă tranşă de 10% va fi activată dacă echipa nu-şi achită obligaţiile împrumutului cu Proton", precizează Group Lotus.

În plus, comunicatul Group Lotus a fost ironic la adresa rivalilor de la Caterham şi a patronului echipei, Tony Fernandes

Via | Group Lotus

Comentarii (3)

  • AndreiF1
    @Lotus
    Ii paste falimentul si l-au adus pe Raikkonen sa-i faca de ras lol. Urmatoarele curse o sa fie comice rau, probabil la sfarsitul sezonului vor anunta ca vor sa se retraga pentru ca deh... nu au rezultate. Dar deh la ce piloti au... existenta unor rezultate era cel putin paradisiaca si total sci fi.
    0 8
  • pentru cel care scie cu 'deh'
    mai mare Formulist tu ai citit stirea sau doar ragi?daca tu ai gasit legatura cu falimentul esti bun,deci deh ....incetare de sponsorizare =faliment?.stii macar cine este Genii Capital
    2 0
  • @Lotus
    Deh !!!! faptul ca Lotus este iarasi in marele circ aduce un plus de vanzari pt automobilele LOTUS si un avantaj ca vor beneficia de inovatiile din F1 ,
    Andrei aduti aminte ca actuala REDBULL a fost JAGUAR detinuta de Ford uitate pe statistici la vanzari Ford si Jaguar in ultimii 10 ani si apoi posteaza ceva ......totul este MARKETING , uitate la vanzarile Mercedes care au crescut ,Bmw sunt in cadere, Toyota la fel, honda pe nicaieri ,Renault vinde in prostie oare de ce ?????
    uitate la Audi care domina cursele de anduranta de 24 de ore Le Mans series .....................
    ceva de adaugat ???
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru