Constructorul Lotus insistă că rămâne în Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 03.06.2011
Constructorul britanic Lotus insistă că va continua implicarea la Renault, chiar dacă rivalii de la Team Lotus au în continuare dreptul de a utiliza acest nume în Formula 1.

Planurile constructorului britanic Lotus în Formula 1 au suferit o lovitură la finalul săptămânii trecute, după ce justiţia din Marea Britanie a decis ca Team Lotus, echipa patronată de omul de afaceri malaezian Tony Fernandes, are în continuare permisiunea de a utiliza acest nume.

Practic, presa internaţională foloseşte numele Lotus pentru Team Lotus şi Renault pentru echipa la care constructorul Lotus este acţionar, însă Dany Bahar, CEO-ul constructorului Lotus, speră ca apelul depus la decizia judecătorilor să fie favorabil. În plus, acesta susţine că presa internaţională numeşte Lotus ambele echipe, element care creează confuzie pentru fani.

"Verdictul judecătorilor permite constructorului Lotus să aibă dreptul de a utiliza numele Lotus în Formula 1 şi, prin urmare, angajamentul nostru pe termen lung în sport este mai puternic decât niciodată. De asemenea, judecătorul a decis că Team Lotus are dreptul de a concura în F1 sub numele Team Lotus.

Drept consecinţă, este inevitabil ca similaritatea numelor Lotus şi Team Lotus va cauza confuzii nu numai pentru fanii F1, ci şi pentru comentatorii F1 care folosesc Lotus pentru ambele echipe, aşa cum s-a demonstrat în acest sezon."

"Cu sprijinul total al companiei-mamă Proton, vom face apel pentru că acest punct să fie clarificat în beneficiul tuturor părţilor implicate în F1. În ceea ce priveşte implicarea noastră la Lotus Renault GP, rămânem uniţi alături de Genii Capital şi avem încredere totală în succesul viitor al echipei", a precizat Bahar într-un comunicat de presă.

Via | Group Lotus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru