Constructorul Lotus şi Team Lotus: "Am câştigat procesul"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 27.05.2011
Atât constructorul Lotus, cât şi echipa Team Lotus pretind că au câştigat procesul privind utilizarea celebrei mărci britanice în Formula 1.

Justiţia din Marea Britanie a anunţat vineri verdictul în procesul Lotus vs. Lotus, iar ambele părţi susţin că au câştigat disputa legală. Atât constructorul britanic Lotus, cât şi echipa Team Lotus au prezentat comunicate de presă în care îşi anunţă victoria şi prezintă deciziile favorabile ale judecătorilor.

Cel mai important aspect este că, conform deciziei justiţiei, ambele echipe pot utiliza în continuare actualele nume cu care concurează în Formula 1. Astfel, judecătorii au stabilit că constructorul auto Lotus are dreptul de a utiliza numele Lotus în Formula 1 şi de a folosi culorile negru şi auriu pentru monopost.

Între timp, Team Lotus are dreptul de a-şi păstra numele în Formula 1, însă numai în acest format, iar acest lucru inseamnă că Team Lotus nu poate concura în Marele Circ sub numele simplu "Lotus". Constructorul auto Lotus a anunţat însă că va face apel la aceasta ultimă decizie, considerând că prezenţa a două echipe cu numele Lotus în competiţie va crea confuzii printre fani.

În plus, judecătorii au stabilit că Team Lotus trebuie să plătească despăgubiri constructorului auto Lotus pentru modul în care a încheiat contractul de licenţă pentru a utiliza numele Lotus Racing în sezonul 2010.

Via | Group Lotus | Team Lotus

Comentarii (1)

  • Bogdan
    Cacofonii
    Articolul geme de cacofonii care puteau fi evitate cu usurinta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru